Ditt lokale boligmarked

Stavangerregionen har fått øynene opp for Sauda

Veiforbedringene har gjort reiseavstanden mellom Stavanger og Sauda kortere. Siden det er få fritidsboliger til salgs, blir vanlige eneboliger kjøpt til hyttebruk.

Midt i Sauda sentrum finner du Eiendomsmegler Vest i Sparebanken Vest sine lokaler. Dette tette samarbeidet med lokalbanken er gull verdt for kundene, merker eiendomsmegler Alexander Skree.

Han har de siste ti årene solgt hundretalls av boliger i kommunen og kjenner markedet svært godt.

– Alle i banken er fra Sauda og har oversikt over hvem som er på boligjakt og hvem som skal selge. Nylig kom en interessent på visning uten finansieringsbevis, og jeg kontaktet banken for å få dette på plass. Det endte med at vedkommende ble både kunde i banken og med i budrunden og kjøpte boligen, forteller Alexander.

Oftere salg etter første visning

I Sauda er det 4500 innbyggere, 1800 eneboliger og 1250 hytter, ifølge tall fra SSB. Megleren merker større etterspørsel etter ferdig oppussede objekter.

 – Korona har påvirket boligmarkedet i positiv retning. Renten er lav, og boligene blir oftere solgt etter første visning. Vi selger flere boliger, men det er færre salgsobjekt enn før, forteller Alexander, som solgte over 40 boliger i Sauda i fjor.

29 prosent går over prisantydning, og omsetningshastigheten er redusert fra 100 til 80 dager. Det kan ta noe tid å selge, derfor er det ekstra viktig å treffe på pris og gjøre gode forberedelser før annonsering av salg.

Skal du selge bolig?

Hos oss får du er uforpliktende verdivurdering av din bolig hvor vi finner ut hva boligen din er verdt i dagens boligmarked.


Beliggenhet er avgjørende i Sauda

– Det er et lite marked og jungeltelegrafen går fort. Ofte er det en del som må på plass før vi kan gjennomføre fotografering og visning, derfor er det lurt å ta tidlig kontakt, råder Alexander, som er jevnlig i kontakt med innbyggere i Sauda.

Beliggenhet betyr mye i Sauda, og det er godt oppmøte på attraktive objekter. Våren og sommeren er gunstige tidspunkt å selge familieboliger.

– Rød er en veldig populær plass for barnefamilier, siden det både er sentrumsnært og har nærhet til skole og barnehage. Fløgstad og Brekke er også attraktive områder som har fin utsikt, og bare ligger en spasertur unna sentrum, forteller Alexander.

Bruker bolig til hytte

Han merker at det har skjedd en endring i hyttemarkedet. Det er veldig få hytter for salg, og antall salg har økt.

– Stavangerregionen har virkelig fått øynene opp for Sauda. Reiseveien fra Stavanger har blitt kortet ned til cirka to timer, som gjør at mange fra sørfylket ser på Sauda som en attraktiv vinterdestinasjon. Kjøperne får en del mer for pengene her sammenlignet med Sirdal, sier Alexander.

Hytter som ligger nært på skitrekket er de mest populære, og feltet på Djuvsbotn med ski-in og ski-out mulighet er det mest attraktive. Her er det stor etterspørsel, og lenge mellom hver gang hytter omsettes.

Begrensningen i antall hytter for salg gjør at mange hyttelystne er villige til å tenke alternativt.

– Mange kjøper vanlige bruktboliger som de bruker som fritidsbolig. Sauda som by har mye kvaliteter og kan by på oppvarmete gater i sentrum, golfbane, koselige kafeer og butikker, oppvarmet utendørs badeanlegg og mye mer, sier Alexander.  

Hvorfor velge oss

Vi gir deg litt mer

stjerne

5-stjerners oppfølging

Vi gir deg 5-stjerners oppfølging gjennom hele reisen, både ved kjøp og salg av bolig. 

ikon megler

Lokalkjente meglere

Her finner du engasjerte og dyktige meglere som kjenner bolig- og fritidsmarkedet der du bor.

mobil med hus

Fremtidens boligannonsering

En presis og effektiv måte for digital markedsføring av din bolig. 

vi hjelper deg

Kontakt oss

telefon

915 05560

Åpent mandag til fredag 08:30 - 16:00.

søk og hus

Våre kontor

Vi har 26 kontor på Vestlandet, finn ditt lokale kontor.

Snakke-bobler

Skriv til oss

Har du spørsmål så hjelper vi deg gjerne!