To meglere går over en vei

Ditt lokale boligmarked

Kamp om eneboligene i Haugesund

Etterspørselen er høyere enn tilbudet, og boligprisene peker fortsatt oppover. Eiendomsmegler Vest Haugesund styrker meglerteamet for å kunne tilby flere boliger.
Boligmarkedet på Haugalandet har hatt en sterk utvikling det siste året. Samlet har Haugesund og Karmøy hatt en prisutvikling på 6,7 prosent.

– Boligmarkedet er bedre enn på lenge. Det er mye enklere å selge og mye går etter første visning. Det er lenge siden vi har sett så sterke tall i vårt område, sier Alexander Skree, fagansvarlig og eiendomsmegler i Eiendomsmegler Vest Haugesund.

Han har ti års erfaring i meglerbransjen og mener hans avdeling aldri har hatt et bedre år.

Når du skal selge

Skal du selge bolig?

Hos oss får du er uforpliktende verdivurdering av din bolig hvor vi finner ut hva boligen din er verdt i dagens boligmarked.


Færre eneboliger til salgs

Siden våren 2020 har eiendomsmarkedet i Haugesund endret seg kraftig. Prisene har steget, boligene selges raskere og det er færre eneboliger til salgs. Mens det var 700 bruktboliger til salgs i Haugesund i starten av 2020, ligger det i skrivende stund bare 230 brukte boliger ute på Finn.no. Av disse er det cirka 40 eneboliger og over 150 leiligheter, mens resten er tomannsbolig og rekkehus.

– Antall eiendommer som ligger ute for salg i Haugesund er kraftig redusert sammenlignet med det som lå ute for to år siden. Etterspørselen er høyere enn tilbudet, sier Reidar Vik, salgsleder og eiendomsmegler i Eiendomsmegler Vest Haugesund og Karmøy.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for omsatte eiendommer i Haugesund er på 24.654 kroner per kvadratmeter.

Økte bemanningen i Haugesund

Større aktivitet i markedet gjorde også at Eiendomsmegler Vest måtte øke bemanningen i Haugesund for å kunne imøtekomme etterspørselen og tilby flere boliger.

– Vi har to avdelinger på Haugalandet med åtte ansatte i Haugesund og to på Karmøy. Med lavere renter, flere unge kjøpere og generelt større etterspørsel, omsetter vi cirka 30 prosent flere boliger i årets ti første måneder enn det vi gjorde i tilsvarende periode for to år siden, forteller Reidar.

Eiendomsmeglerfullmektig Thara Østensvik er Haugesundskontoret ferskeste tilskudd. Hun har bachelor i eiendomsmegling og har jobbet et år som fullmektig.

– Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med alle de dyktige meglerne. Det blir fint å bli en del av noe større og jeg ser frem til å få lært mest mulig, sier Thara, som har solid erfaring innen interiør- og butikkinnredning.

Bakgrunnen hennes kommer godt med fremover. Kundene kan være sikker på å få gode råd innen styling, slik at de kan fremstille boligen på best mulig måte til fotografering og visning. 

Hvert salg krever godt forarbeid

I fjor tok det i snitt 90 dager å selge en enebolig i Haugesund, mens hittil i år har det tatt 66 dager. Både Alexander og kollegene opplever spesielt godt oppmøte på visninger til eneboliger, men at det tar noe lengre tid å selge leiligheter.

– Ikke ta for gitt at det går fort å selge. Det er viktig å ta kontakt med megler tidlig i prosessen slik at vi får tid til å utarbeide et godt prospekt. Det er skreddersøm hver eneste gang, påpeker Alexander.

 Det er ikke bare eneboliger Haugesund er i manko på. Småbruk er det lite av på Haugalandet.

– Småbruk er faktisk et av de mest søkte ordene på Finn.no i vår region. Nylig solgte vi et på Torvastad på Karmøy og det kom rundt 20 interessenter på visning. Det er mange som har en drøm om et småbruk, sier Alexander.

Hvorfor velge oss

Vi gir deg litt mer

stjerne

5-stjerners oppfølging

Vi gir deg 5-stjerners oppfølging gjennom hele reisen, både ved kjøp og salg av bolig. 

ikon megler

Lokalkjente meglere

Her finner du engasjerte og dyktige meglere som kjenner bolig- og fritidsmarkedet der du bor.

mobil med hus

Fremtidens boligannonsering

En presis og effektiv måte for digital markedsføring av din bolig. 

vi hjelper deg

Kontakt oss

telefon

915 05560

Åpent mandag til fredag 08:30 - 16:00.

søk og hus

Våre kontor

Vi har 27 kontor på Vestlandet, finn ditt lokale kontor.

Snakke-bobler

Skriv til oss

Har du spørsmål så hjelper vi deg gjerne!