Ditt lokale boligmarked

Familieboligene flyr fort i Fyllingsdalen

Det er stort press på rekkehusene med hageflekk, bekrefter eiendomsmeglerne Nils Nilsen og Tomas Kartvedt.
For rundt 60 år siden var det meste av tomteareal i Bergen kommune utbygd, og den store etterspørselen etter boliger førte til at Bergen kommune kjøpte og planla bebyggelsen i Fyllingsdalen. I 1962 ble flere boligfelt regulert, og siden har det gått slag i slag. 

Nå bor det over 30 000 innbyggere i Fyllingsdalen, og det er ingenting grunn til å tro at populariteten vil avta.

– Fyllingsdalen er supersentralt med bare fem minutter til byen. Her får du gode, trygge familieboliger i moderate prisklasser, men også dyrere perler med både hage og utsikt. Presset er størst på rekkehusene med hager i fire millionersklassen, på 120 kvadrat med tre til fire soverom, forteller Tomas Kartvedt i Eiendomsmegler Vest Fyllingsdalen.

Rekkehusene er en sikker vinner

Både Tomas og kollega Nils Ulveseth Nilsen vokste opp i Fyllingsdalen på slutten av 80-tallet, og kjenner godt til miljøet, markedet og menneskene. De har jobbet som eiendomsmeglere i over åtte år og ser at de aller fleste kjøper bolig for å bo i Fyllingsdalen.

– 60 prosent av alt som ble solgt det siste kvartalet, har gått over prisantydning. Folk klarer nesten ikke å vente på at boliger kommer ut for salg. Bjørge og Varden er mest populært for småbarnsforeldre, sier Nils.

– De som kjøpte bolig med store hagetomt på 80-tallet har hatt en god prisstigning, men den gjennomsnittlige barnefamilien har ikke råd til å kjøpe disse boligene. Folk bor ofte lenge i husene sine og det er sjelden at disse kommer for salg, legger Tomas til.

Et engasjert nærmiljø

I Fyllingsdalen finnes det mest av leiligheter på 70 kvadratmeter og rekkehus, og de yngre førstegangskjøpere foretrekker å bosette seg rundt Oasen. Den voksende bydelen har et stort engasjement rundt breddeidrett, og har god tilgang på skoler og barnehager, og ikke minst turområder. Knappetunnelen har også gjort Fyllingsdalen mer sentral, med kort vei til flyplassen, Fana eller Bergen Vest.

– Ukentlig er vi i dialog med interessenter, så vi vet godt hva som rører seg i boligmarkedet og hva du kan forvente å få for boligen din. Ingen vil gjøre et dårlig kjøp. Med vår lokalkunnskap kan vi gi mange nyttige referansepunkt spesielt når det gjelder pris og nabolag, forteller Tomas.

Hittil har det vært lite nybygg i Fyllingsdalen, men på Bønes er det nye boligprosjekter på gang. Det er mye som tyder på at Fyllingsdalen kommer til å bli enda mer populær i tiden som kommer.

– Bybanen kommer i 2023, som vil knytte området mer til Haukeland og Årstad. Byggestart Fyllingsdalen kulturhus er estimert samme år. Varden skole har blitt pusset opp og må ha blitt Bergens fineste skole, konkluderer Tomas.

Planlegger du å selge? Ta kontakt med våre meglere i Fyllingsdalen!

PS! Visste du at Zoom fra Eiendomsmegler Vest er et supersmart verktøy for digital markedsføring av eiendom? Snakk med våre meglere om Zoom.

Hvorfor velge oss

Vi gir deg litt mer

stjerne

5-stjerners oppfølging

Vi gir deg 5-stjerners oppfølging gjennom hele reisen, både ved kjøp og salg av bolig. 

ikon megler

Lokalkjente meglere

Her finner du engasjerte og dyktige meglere som kjenner bolig- og fritidsmarkedet der du bor.

mobil med hus

Fremtidens boligannonsering

En presis og effektiv måte for digital markedsføring av din bolig. 

vi hjelper deg

Kontakt oss

telefon

915 05560

Åpent mandag til fredag 08:30 - 16:00.

søk og hus

Våre kontor

Vi har 26 kontor på Vestlandet, finn ditt lokale kontor.

Snakke-bobler

Skriv til oss

Har du spørsmål så hjelper vi deg gjerne!