Ett par sitter i en sofa sammen med megler

Ditt lokale meglerkontor

Nå tømmes lagrene i Sunnhordland

Boligsalget går raskere enn noen gang.
– Det er bra salg nå. Det har ikke vært sånt trykk siden 2010. Omsetningshastigheten har gått ned på de fleste boligene og mange selges etter første visning, forteller Ola Nesse, salgsleder for Eiendomsmegler Vest Stord.

Normalt er det alltid noen eiendommer som tar lengre tid å selge, men høy etterspørsel og få objekter har gjort at lagrene tømmes fortere enn ellers. 

– Det vil alltid være noen boliger som tar litt lengre tid å selge, men vi ser at en del som har lagt ute i 1-2 år også forsvinner nå, sier Ola. 
 

Lav omsetningstid

Fra januar og frem til mai har det blitt lagt ut 242 boliger for salg i Sunnhordland. 203 av disse har blitt solgt, med en gjennomsnittlig omsetningstid på 68 dager. Det tok 145 dager å selge i samme periode i 2020. 

I 2020 tok det i snitt 224 dager å selge bolig på Bømlo, mens i år har det tatt 91 dager. Omsetningstiden i Kvinnherad har også halvert med nesten 50 prosent, viser tall fra Eiendomsverdi. 

Mai måned var en spesielt god måned for Stord-kontoret. Tidligere har det vært 140 boliger for salg på Bømlo og Stord, mens nå er det bare 90 og 100. I Kvinnherad er det 50 boliger til salgs, men også her pleier det å være mye mer. 

– I mai solgte vi 145 prosent av budsjettet vårt, så det sier litt om markedet. Dette er i tillegg en måned som har høyt budsjett, sier Ola. 

Dette er mest populært

Salgslederen har merket seg at nyere og nyrenoverte boliger er spesielt attraktivt. 

– Byggekostnadene på nybygg har blitt dyrere, og mange får mer for pengene ved å kjøpe brukt enn å bygge nytt. Nye, brukte boliger er det mange som følger med på, mens eldre boliger og oppussingsprosjekt tar lenger tid, sier Ola. 

Beliggenhet er også viktig. Eiendommer som ligger sentralt i attraktive strøk, får flere interesser og blir fortere solgt.

 – Hvis det er mindre kurant eller usentral beliggenhet, behov for mye rehabilitering eller at prisen er høy, tar det lengre tid å selge. Sunnhordland har ikke det samme trykket i markedet som i en by. Å sette riktig pris fra starten av er derfor veldig viktig, presiserer Ola. 
 

Din lokale megler

Skal du selge bolig?

Gudny hjelper deg gjerne med både kjøp og salg av bolig! Ta kontakt for en hyggelig prat.