Boligbloggen: Gode tips om bolig 

Boligbloggen: Gode tips om bolig 
Våren er en travel periode i boligmarkedet. Hva bør du tenke på før du klasker millioner på bordet for et nytt husvære?
Ingen forventer at huset de bor i skal brenne ned, men det er lurt å forberede seg på det utenkelige. Har du god nok oversikt over alle eiendelene dine hvis det skulle oppstå en brann?
Det kan være vanskelig å ha fullstendig oversikt over hva som kan oppføres på egen eiendom etter plan- og bygningsloven, uten å måtte søke til kommunen. Kan du for eksempel bygge garasje og balkong uten å søke om tillatelse? Vi forteller deg hvilke bygg du kan oppføre på egen eiendom uten å søke tillatelse fra kommunen.
Sen vår og tidlig høst er de månedene i året hvor flest boliger blir solgt her i landet. Men det betyr ikke nødvendigvis at alle bør vente med å selge til tulipanene blomstrer.
Hvert niende minutt oppstår det en vannskade i private boliger og hytter. Det er langt mer sannsynlig å få en vannskade i boligen, enn å bli utsatt for et innbrudd, visste du det?
Tenk deg en egen, koselig hytte hvor du kan trekke deg tilbake fra hverdagens fjas og mas. Nå nærmer vi oss høysesong for kjøp og salg av hytter på fjellet. Hva skal til for at du får råd?
- Prisene har mer enn femdoblet seg. Teknologien har revolusjonert måten å arbeide på. Men én ting har ikke forandret seg, nemlig behovet for å gi alt for kundene, sier Trond Lorentzen. Les historien om en av Bergens mest erfarne eiendomsmeglere - med 30 år i bransjen. Få med deg rådene hans om salg og kjøp av bolig.
Finansministerens julehilsen i fjor var nye, strengere regler for boliglån. Bakgrunnen for å innføre nye regler er den ekstreme prisveksten vi har sett, spesielt i Oslo-området, og kraftig gjeldsøkning blant norske husholdninger.
43 prosent av folk i bergensregionen ønsker å bo i enebolig dersom de skal kjøpe bolig i morgen. Mange må glemme drømmen, iallfall dersom de ønsker å kjøpe nytt. I dag bygges det nesten bare blokkleiligheter.

Snakk med oss - 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00

Fax meglere: 85 02 92 77

Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost