Hva med å gi pengegaver til jul til de unge

Jeg leser i Dagbladet i dag om en dame som vil tilbake til det julen egentlig handler om – god mat, drikke og sosialt samhold. Hun ble lei av julegavehysteriet og de bestemte seg for å gjøre noen justeringer.

I den forbindelse har jeg også stadig kommet i den utfordringen om hva en skal gi til ungene i gaver til både gebursdager og jul. De fleste av oss har det vi trenger av materielle behov, media flommer over av tilbud som «Black Friday», og alt vi kan kjøpe for en billig penge. De yngste  har også det meste – og dermed er det  vanskelig å finne på noen gaver som er nyttige.

I følge statistikker vil vi bruke 10.700 kroner hver på julehandel i år. Det er 230 kroner mer enn desember i fjor. Vi bruker 4460 kroner på matvarer, drikke og andre dagligvarer, videre 6270 kroner på julepynt, klær og gaver til hverandre.

Hva da om foreldre eller besteforeldre starter en Bolig Sparing for Ungdom med noe startkapital på, som julegave? Kontoen kan åpnes helt ned til 13 år. Det er ingen nedre grense på hvor mye du kan sette inn på BSU – kontoen.

En god start for de unge å skjønne viktigheten med fremtidens egenkapital til kjøp av bolig? I tillegg får de en god start på voksenlivet.  Jeg har selv 3 barn – har BSU på de to eldste.  De siste års julegave har vært påfyll av disse.

Kravene til egenkapital er innskjerpet fra Finanstilsynet, noe som gjør det vanskeligere å kjøpe bolig. Leieprisene har samtidig steget og sammen med økt egenkapitalkrav blir det enda vanskeligere å spare opp nok til de 15% som blir krevd.

Det å eie sin egen bolig gjør noe med oss nordmenn.

Jeg husker selv den gang jeg kjøpte min første leilighet, den følelsen å sitte i sin egen stue, og kjenne på stoltheten av at dette er MITT. Godfølelsen.

Drømmen om å eie egen bolig har vi alle, og egenkapital er noe de unge virkelig trenger fremover.

Regelverket sier nå at man kan spare maks kr. 25 000 per år på BSU. Da får man 20 prosent fradrag på skatten for sparebeløpet og en meget god innskuddsrente. ( fradrag på skatten –forutsatt inntekt )

Renten er hele 3,4%

Et tilleggsprodukt til BSU kan være sparing i fond, også noe å anbefale.

Da ønsker jeg alle lesere en riktig fin adventstid og en god jul.
Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost