Viktig på visning

I jakten på drømmeboligen er det mye du bør sjekke. Annonsen og salgsoppgaven gir deg en pekepinn, men det er på visning du finner ut om boligen virkelig passer for deg.

Den gode forberedelsen.

Før du går på visning er det viktig å lese hele salgsoppgaven. Dette vil hjelpe deg å vurdere om boligen er aktuell eller ikke. Ikke glem å notere punkter du er usikker på eller ønsker mer informasjon om. Disse punktene bør du ta opp med megler/eier på visning.

 

Let gjerne opp mer ingormasjon på forskjellige nettsider. Finn.no og meglers nettside er ofte gode informasjonskilder. Sjekk salgspriser på lignende boliger i samme nabolag, og har du bekjente i nabolaget kan de gi deg nyttig informasjon om området. Det kan også være en god ide å spørre venner og familie om hva de synes om boligen.

 

På visningen

Visning1

Nøl aldri med å stille megleren eller eieren spørsmål om det du lurer på. Undersøk om det er gjort noen utbedringer de siste årene, både innvendig og utvendig. Hvis boligen er en del av sameie eller borettslag kan det være lurt og spørre om det foreligger noen større planlagte utbedringer. Forhør deg gjerne om solforhold, parkeringsmuligheter, støy og hvordan naboene er.

 

Rom for rom

Bruk alltid god tid og gå minst to runder i boligen. Bad, tak, vinduer og elektriske anlegget bør sjekkes ekstra nøye. Vann og fukt på bad og kjøkken utgjør alltid en fremtidig risiko.

 

Her en liten sjekkliste:

 

  • Kjøkken: Sjekk kvaliteten på kjøkkeninnredningen. Spør hvilket år den er fra og test ut at både dører og skuffer fungerer som de skal. Vurder også om det er tilstrekkelig skapplass. Hvis ikke det er spesifisert i salgsoppgaven bør du også spørre om integrerte hvitevarer medfølger. Ikke minst bør du kjenne etter om du merker dårlig lukt, og ta en ekstra kikk på blandebatteri og ventilator over komfyr.

 

  • Bad: Her er det også viktig å finne ut tidspunkt for oppussing eller rehabilitering. Be om dokumentasjon på oppussingen hvis den er utført av fagfolk. Også på badet er evt. dårlig lukt viktig å sjekke. Dårlig lukt indikerer ofte fukt. Spør gjerne om når sluket ble skiftet, og er det fliser på badet kan det være en god ide å høre med megler/eier om kvaliteten på disse.

 

  • Stue og soverom: Her er størrelse og beliggenhet i forhold til de øvrige rommene viktig. Vurder om gulv og vegger trenger oppussing.Er det tilstrekkelig skapplass på soverommene, evt. hvordan kan dette løses på en god måte.

 

  • Kjeller: Se alltid etter sopp/mugg på veggene. Dette og/eller dårlig luft kan indikere fukt. Er det murvegger i kjelleren bør du se etter såkalt saltutslag. Utover dette bør du forhøre deg om kjellerrom er godkjent som oppholdsrom. Det kan også være smart å spørre om når dreneringen ble skiftet.

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost