En av fem barnefamilier reiser uten forsikring

Sykdom eller ulykke i et fremmed land, er noe mange frykter på reise. Likevel reiser en av fem uten forsikring.

Nordmenn er på verdenstoppen i reising, og reiser oftere og lengre enn før. Reisevante som mange nordmenn er, er vi generelt flinke til å tilpasse oss kulturen vi møter, ta hensyn og forholdsregler, likevel blir 100.000 nordmenn syke i utlandet i år.

Mer sykdom
Mange undervurderer hvilken påkjenning en lang reise, varme og ukjente omgivelser er, og samme hvor forsiktig du er, er det ikke alt du kan unngå. De siste 10 årene har antallet sykdomsskader på reise økt med 185 prosent samtidig som forsikringsutbetalingene har økt med 300 prosent, viser tall fra forsikringsbransjen.

Best i test
Sparebanken Vest er medeier i Frende Forsikring. Reiseforsikringen vår er kåret Norges beste både av Dine Penger, VG, Dagbladet og Norsk Familieøkonomi i år. Hvert år får en av seks utbetaling på reiseforsikringen sin i Frende, det er den av våre forsikringer som er hyppigst brukt.

I 2014 sto tapt reisegods for 40 prosent av skademeldingene på reise, mens avbestillenger sto for 15 prosent. Reisesyke utgjør en av fire skader, og hele 45 prosent av utbetalingene på reiseforsikring i Frende.

Familier uten forsikring
Når en undersøkelse Opinion har gjort for finn.no avdekker at hver femte nordmann reiser uten forsikring, er det oppsiktsvekkende tall. 19 prosent av de spurte barnefamiliene oppgir at de ikke har reiseforsikring.

Er du uheldig på reise, og får behov for sykehusbehandling og hjemtransport med ambulansefly fra utlandet, kan utgiftene bli svært høye. Det høyeste kravet Frende har utbetalt så langt i år, var på 1,5 millioner kroner. Det viser at å reise uten forsikring kan bety økonomisk ruin for deg og familien.

Reiseråd fra UD
En god reiseforsikring er en tydelig anbefaling også fra Utenriksdepartementet, som har egne offisielle reiseråd på www.landsider.no

Du bør sørge for å tegne en god reiseforsikring – eller sjekke at den du har, er dekkende for din neste reise. En god reiseforsikring skal blant annet dekke utgifter i forbindelse med skader, ulykker, sykdom, hjemtransport og dødsfall, opplyser UD.

Er barna dekket?
Reiser du med barn, bør du sjekke om og hvor lenge barnet er dekket av foreldrenes reiseforsikring, og hjelpe dem å kjøpe egen når tiden er inne. I Frende er barn inntil 20 år, som reiser sammen med besteforeldre eller oldeforeldre omfattet av deres reiseforsikring, såfremt barnet ikke er omfattet av annen reiseforsikring.

Ekstra trygghet
Skulle du bli syk eller utsatt for en ulykke langt hjemmefra, står du uten ditt kjente sikkerhetsnett. Ofte kommer språklige utfordringer i tillegg til selve skaden. Med reiseforsikring kan du kontakte en norskspråklig alarmsentral. Du kan overlate det meste til dem, og får hjelpen du trenger av medisinsk personell som kjenner forholdene lokalt.

Ferie og fritid
Norges beste vilkår gir familien for eksempel ubegrenset dekning for legeutgifter, sykehusopphold og hjemtransport, men også inntil kr 200.000 for familiens tapte reisegods og bagasje. Også avbestilling, forsinkelser og tapte feriedager dekkes. De beste reiseforsikringene gjelder i hele verden inntil 65 dager, men også på fritiden – når du ikke er hjemme, på jobb eller skole.

Lav pris og gode dekninger gjør at Frende får terningkast 6 i årets tester.

 

 

 

 

 

 

 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost