Hva er dine drømmer?

Flere økonomiske rådgivere anbefaler at du har en langsiktig plan på sparingen din. Hvor mye vil du spare og hvordan kan du oppnå dine mål?

Akkurat som idrettsutøvere er det viktig at du setter deg et mål. Flere økonomiske rådgivere anbefaler at du har langsiktig plan på sparingen din. Hvor mye vil du spare og hvordan kan du oppnå dine mål? Et eksempel kan være penger til ny bil, en reise eller kanskje egenkapital til leilighet eller hus.

Spar regelmessig – sett av penger på en spareavtale hver måned. Du kan begynne med noen hundrelapper hver måned og etter hvert øke beløpet når du ser det er mulig.

Hvordan skal jeg spare? I dagens rekordlave rentemarked har jeg tidligere snakket om at penger i bank ikke har noen renteeffekt, men en buffer på to ganger netto månedsinntekt er viktig å ha på konto. Dette er en tommelfingerregel. Sparepenger utover dette ville jeg investert i fond, men da må vi tenke langsiktig. Svingninger i markedet vil det alltid være, men disse rir du av med en langsiktig plan.

Innskudd i bank i dag ligger på under 2% hvis vi holder BSU utenfor. Prøv deg gjerne med litt høyere risiko gjennom sparing i kapitalmarkedet. Du vil i perioder oppleve at avkastningen vil svinge mer enn renten på bankinnskuddet, men på lang sikt vil du sannsynligvis få høyere avkastning.

Ta kontakt med din rådgiver – her kan du få god hjelp på veien mot drømmene dine..

 

 

 

 

 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost