Når gulvet griner

Som om du ikke har sett det før; eikeparketten er passe slitt, lakken mangler der tråkket er verst, og den har fått den dølleste fargen. Og da lurer man på hva man skal gjøre. Det er jo så mye fint å velge mellom. Byggevarehandlerne har de flotteste utstillinger og parkettprøver av eik og lønn og ask og bøk. Det er ingen spøk!

Vanskelig å velge

Kanskje kommer det noe nytt akkurat når man har bestemt seg? Kanskje finner man ett eller annet kult og spennende, eller sånn ”som ingen andre har”. Så rydder man ut møblene, av med lister og setter i gang. Det er jo lett å legge klikkparkett, det er gjort på noen timer. Vips så er man ferdig. Men kanskje ser man at det nye gulvet går igjen i alle interiørmagasinene. Og ikke var det billig heller. Kanskje man angrer seg litt? Kunne man frisket opp det gamle gulvet i stedet?

Hva med å prøve gjenbruk og refinish?

Noen ganger skal man virkelig tenke seg om før man kjøper nytt. I alle fall om det er håp i det man har. Gulvet kommer uansett ofte i siste rekke. Man kan alltid male taket, vinduer og vegger, men det å gjøre noe med gulvet er litt mer krevende. Møblene må HELT ut og det blir mye rydding. For de som har leid en gulvslipemaskin og prøvd å slipe selv, vet at det lett kan gå galt og bli mer humper enn ønskelig. Det blir støv overalt og mye dyrt slipepapir. Kanskje skal man heller leie inn hele maskineriet, med en blid mann på kjøpet? Jeg har jobbet litt side om side med denne mannen, og det å se hvordan han kan trylle de mest slitte, tristeste parkettgulv til de reneste smykker, er en fryd for øyet.

Sprit er best

-Hemmeligheten er å bruke spritbeis, sier Jarle Olsen, der vi skuer utover det ny opprustede gulvet med hele eikestaver i Speilsalen på Hotell Norge.

- Da oppnår man en dybde i fargen, og fargen i beisen trenger dypt ned i porene i treverket. Og selvsagt må en bruke finere og finere papir. Og så avslutte med å polere hardvoksoljen inn i gulvet. Eller bruke lakk, selvsagt med sliping mellom strøkene. Folk skjønner ikke helt hva jeg snakker om før de har sett det med egne øyne. Se her, se på spillet i årringene! Og så hopper du bort her, får lyset fra en annen vinkel, så skifter det karakter! Fargen kommer liksom under ifra! Det er det som er så spennende, sier han.

-Og det er sant; det er en annen opplevelse.

Vakker verden

Da jeg ofte sier at jeg jobber med å gjøre verden til et vakrere sted med farger, maling og tapeter, blir jeg riktig begeistret når jeg ser andre gjør det samme, gjerne med andre innfallsvinkler og spesialområder. Godt håndverk er uansett nettopp dét, og det skal man ta vare på.

 

 

 

 

 

 

 

 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost