BSU grensen foreslås økt - Er du klar?

Regjeringen har foreslått å øke BSU-grensen fra 200.000 til 300.000 kroner. Det vil forhåpentligvis lette adgangen/inngangen for unge til boligmarkedet.

Regelverket her til lands sier at som hovedregel må man ha minst 15 prosent av kjøpesummen i form av oppsparte penger, kalt egenkapital. 15 prosent blir fort mye penger. For en bolig på to millioner kroner tilsvarer det 300.000 kroner.

Det er mye penger, men det finnes heldigvis en god ordning som tilrettelegger for at drømmen om egen bolig skal bli litt lettere å oppnå, og unge under 34 år er målgruppen.

BSU – eller Boligsparing for unge er en sparekonto for aldersgruppen 13 til 33 år hvor pengene må brukes til boligformål. Nå foreslås det å heve den totale sparerammen til 300.000 kroner fra tidligere 200.000 kroner. Det årlige maksimale sparebeløpet forblir på 25.000 kroner, og du vil fortsatt kunne oppnå maks 5.000 kroner i årlig skattelette. I tillegg har BSU-kontoen en av bankens beste rentebetingelser.

Det er populært å ha en slik BSU-konto. Nær 40.000 unge har en slik konto i Sparebanken Vest, og majoriteten venter til de er myndige og har skattepliktig inntekt før de åpner en.

Men hvordan bør du spare for å fylle opp kontoen?

Min beste anbefaling er å spare jevnt og trutt. Opprett en fast spareavtale. Årsaken til at det er fornuftig er at da sprer du sparingen utover året, du slipper å «huske på» at du må sette til side penger hver måned, og ofte gjelder ordtaket «ute av syne, ute av sinn». Med andre ord: det er lettere å sløse bort pengene når de står på brukskonto enn når de automatisk har gått inn på din sparekonto.

Et spørsmål som mange unge lurer på er om det er mulig å avslutte en slik spareavtale eller hoppe over en måned eller to. Så klart! Det gjør du enkelt i mobilbanken din, om det skulle knipe.

Det er også slik at det er ingen som krever at du må spare et fast beløp hvert år. Du velger selv beløp og kan justere beløpet opp eller ned avhengig av inntekt. Gjennomsnittlig sparebeløp i vår bank på BSU er 862 kroner per måned.  Om du ønsker, kan du også ha oppholdsår hvor du ikke setter inn penger i det hele tatt.

Det viktigste er å komme i gang med sparingen og spare jevnt. For det hjelper aldri så mye hva ramme regjeringen øker til, dersom unge ikke følger etter. Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost