Eidfjord Resort - Vestlandets nye alpelandsby

I 2016 kan de første 30 familiene feire julen i det som skal bli Vestlandets nye fjellandsby, 800 meter over havet i Sysendalen ved foten av Hardangervidden.

Det legges opp til i alt 560 fritidsboliger i form av hytter og leiligheter pluss sentrum med hotell og butikker i prosjektet med navnet Eidfjord Resort. Intensjonen er å starte byggingen av alpinsenteret neste år, der barnetrekk og aktivitetsområde for barn og unge vil bli prioritert.

- I 2020 er målet at folk skal kunne ta den planlagte gondolbanen opp til høyfjellet, sier bergenseren Ivan Løvheim, som står bak Eidfjord Resort.

Eidfjord kommune skal i oktober godkjenne de endelige planene. Hittil i prosessen har de heiet frem prosjektet. Fylkesmannen, grunneierne og reiselivet i Hardanger er positive. - Eidfjord Resort er en naturlig utvikling av Hardanger som turistdestinasjon og kan gi nye helårs arbeidsplasser i regionen, sier Løvheim.

Ideen til prosjektet fikk han etter at familien bygget hytte i Sysendalen i 2008.

- Det slo meg at det var et potensial her som ventet på å bli utnyttet. Norges mest berømte fossefall, Vøringsfossen, ligger rett ved. Det er kort vei til vakre Hardangerfjorden, som turister fra hele verden kommer for å beundre. Vi er ved foten av Hardangervidden, vår mest omfangsrike nasjonalpark og Europas største høylandsplatå. Området byr allerede på 75 kilometer preparerte skiløyper vinterstid, samt et bredt utvalg av aktiviteter og opplevelser sommerstid. Om høsten er jakt, fiske, bærplukking og organiserte turer lett tilgjengelig. Alt dette ligger bare 2 timer og 20 minutter fra Bergen. En avstand som er blitt kortet inn de siste årene og som vil bli ytterligere skåret ned.

Den mest spektakulære delen av prosjektet er gondolbanen. Den skal gå opp til Amundsen Viewpoint, på 1111 moh. Roald Amundsen krysset Hardangervidden vinteren for 120 år siden, som ledd i treningen for ekspedisjonen mot Sydpolen. Han ble møtt av uvær og måtte grave seg ned her. Derav navnet.

Planene er ambisiøse, men Løvheim går forsiktig frem.

- Vårt ønske er å skape noe varig som er forankret i lokalsamfunnet og som bidrar til å løfte frem lokalt og regionalt næringsliv.

- Vi er også opptatt av at inngrepene i naturen skal være mest mulig skånsomme. Det skylder vi naturen. Og naturopplevelsen er jo selve drivkraften for at folk kommer hit.

Herland Eiendom i samarbeid med Eiendomsmegler Vest formidler tomtene som legges ut for salg i oktober. Det er i dag rundt 900 fritidsboliger i Sysendalen. - De som kjøper fritidsbolig her vektlegger naturopplevelser året rundt, det er snøsikkert og man er ikke avhengig av fjellovergang for å komme på høyfjellet, sier eiendomsmegler Fredrik Nesslin som har lang erfaring med salg i Sysendalen.

For nærmere opplysninger og forhåndsreservasjon, kontakt Fredrik Nesslin, tlf. 920 18 514, Tone Ravnanger, tlf. 952 65 824 eller Hanne Blikås Handeland, tlf. 988 22 926.

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost