Ønsker du å sikre en lav rente lenge?

Rentenivået for fastrente er rekordlavt. Sparebanken Vest tilbyr nå tre års binding til 2,4 % rente. Er det nå på tide for deg å binde renten?

Det er ingen som kan spå hva rentenivået er om tre, fem eller ti år. For et halvt år siden bandt jeg renten for første gang i mitt liv, og jeg angrer ikke på det. Med den historisk lave renten, både flytene og fast, tenkte jeg at tiden var inne. Det er lett å venne seg til lave renter og vi glemmer fort at renten var oppe i 7 % i 2008. Med dagens rente har du over 3 000,- ekstra å rutte med i måneden for hver million du har i lån sammenlignet med rentetoppen i 2008.

At du nå kan binde renten på 2,40 % gir deg en gylden mulighet til å lage en plan for de neste 3 årene. Vi sier gjerne at normalrenten skal ligge på 5-6 %. Nå er vi på halvparten av dette. Selv har jeg regnet ut hva dette betyr for mitt lån. Jeg sparer nemlig rentedifferansen som om 3 år som skal oppfylle min drøm om å reise til Kilimanjaro.

Det viktigste er ikke å vinne veddemålet om fast eller flytende rente, men at det gir forutsigbarhet. For å få innvilget lån i banken skal du kunne tåle en renteøkning på fem prosent, og for de fleste vil en slik økning merkes. Derfor kan fastrentelån være bra for mange.

 Men husk! Du trenger ikke binde hele lånet opp mot fastrente. Bare deler av det. Snakk med din rådgiver i banken slik at du finner en modell som passer best for deg og din økonomi.

 

 

 

 

 

 

 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost