Nytt år og nye muligheter

Nyere tall fra Sparebanken Vest viser at bare 3 av 10 kunder har faste spareavtaler. Det er urovekkende tenker jeg i et så lavt rentemarked som vi har i dag, sier avdelingsbanksjef Britt Nyheim i Sparebanken Vest.

Hvorfor setter ikke flere av penger til uforutsette utgifter?

I dette lave rentemarkedet er det just tid for å sette av noen hundrelapper hver måned til enten pensjonen din eller til en drøm du har. Jeg tenker også at det er viktig å fordele sparepengene dine litt.

Økonomisk planlegging er et viktig stikkord. Året har så vidt startet, og det er en god anledning til å få overblikk over hvor pengene egentlig tar veien. Utrolig mange blir nemlig overrasket når de ser hvor mye kioskvarer, kafébesøk eller andre småutgifter blir i løpet av ett år.I Sparebanken Vest anbefaler vi kunder å ta en økonomisk gjennomgang annet hvert år. Da får man blant annet sortert hva som er faste utgifter og hva som er variable utgifter. På den måten kan vi sammen utarbeide et budsjett som viser hvor stort rom det er for å spare.Svært mange av dem som ikke sparer begrunner det med at de ikke har råd til å sette til side en liten sum månedlig.Det er en kortsiktig tankegang. Tenk bare på den dagen renten på boliglånet stiger. Hva gjør man da? Dagens rekordlave rente kommer neppe til å vare for evig.Blant dem som setter til side en fast sum hver måned, sparer flesteparten på en høyrentekonto. De øvrige plasserer pengene enten i et aksje- eller rentefond.Hva med å tenke at kr 16,- pr dag er kr 480,- på en måned – råd til å spare dette? Det blir mange penger hvis du sparer jevnt?

Hvilken spareform som passer for den enkelte avhenger av spareformålet. Er det sparing til pensjon eller annen langsiktig sparing anbefaler vi gjerne fond. Skal pengene være lettere tilgjengelig og kunne brukes innen nær fremtid anbefaler vi tradisjonell banksparing.Svært mange av våre kunder velger å spare i form av nedbetaling av gjeld. Det er slettes ingen dum tanke, men å ha lavere gjeld hjelper deg ikke nødvendigvis så mye den dagen du står foran en ødelagt vaskemaskin og er tom for kontanter.

 

Vi bruker å si følgende setning: En sunn økonomi består av 3 elementer:

1) Nedbetaling av gjeld,

2) En bufferkonto til uforutsatte utgifter

3) Langsiktig sparing.

 

Inspirert til å gjøre en endring i 2016 du også?

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost