Slik sikrer du boligen din mot innbrudd

Det er mange enkle grep du selv kan gjøre, for å sikre boligen din mot innbrudd. Siste halvår har bergensområdet vært plaget av en rekke boliginnbrudd. Frende Forsikring har samlet gode råd om sikring av hjemmet ditt.

LUKK OG LÅS

Dørene og låsene er det beste stedet å starte når du sikrer huset ditt. Husk at alle ytterdørene må sikres, også kjøkken- og terrassedør. Ytterdørene bør ha to låser. Minst en av låsene bør være FG-godkjent.

HA LYS PÅ

Et mørkt hus er tegn på at det ikke er noen hjemme. La gjerne et par lamper være tent i huset når du forlater det. Du kan også la radioen stå på. En god løsning kan være å montere tidsur på noen av lampene så de slår seg på og av mens du ikke er hjemme. Utendørsbelysning som slår seg på automatisk når noen beveger seg nær huset, kan skremme tyven. Når utendørslyset slås på, er det enklere for naboer og forbipasserende å oppdage et innbrudd i tide.

LAT SOM DU ER HJEMME

Du kan gjerne gi inntrykk av at du er hjemme og la huset se bebodd ut. La det daglige smårotet ligge fremme. Viderekoble fasttelefonen til mobiltelefonen. Står det en bil parkert foran huset, tror sannsynligvis tyven at det er noen hjemme. La derfor naboen eller noen som jobber i nærheten få parkere foran huset ditt når du ikke er hjemme. La dem gjerne bruke tørkesnoren utenfor også.

GJØR DET VANSKELIG

Fysiske hindringer gjør at tyvene bruker lengre tid og lager mer støy. Spesielt utsatte vinduer, som vinduer til kjeller eller lav etasje bør sikres med vinduslås. I tillegg bør vinduslistene sikres med enveisskruer for å hindre at rutene kan vippes ut. La ikke hageredskapene dine eller stigen stå framme så tyven kan benytte dem til å bryte seg inn i huset ditt. Lås redskapene inn i kjeller eller uthus og lås fast stigen. Pass ekstra på vinduer og dører hvor det ikke er innsyn fra naboer, her kan tyvene jobbe i fred og ta seg god tid. Du bør også vurdere å oppbevare de mest verdifulle gjenstandene i bankboks.

INSTALLER ALARM

En alarm kan være et godt supplement til husets øvrige sikring, både for å forebygge innbrudd, for å varsle om at noe har skjedd og for å begrense skadene. Ta kontakt med et FG-godkjent fi rma for montering av alarm. Det er svært sjelden innbrudd i boliger med alarm. På innbo- og boligforsikringene i Frende kan du selv velge egenandel fra 2.000 og 4.000 til 30.000 kroner. Det trekkes ikke egenandel ved tyveri tyverialarm tilknyttet vaktsentral var i bruk på skadetidspunktet, og heller

ikke på skade som alene rammer overspenningsvern, brannalarm eller innbruddsalarm.

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost