Førsteinntrykket selger – husk hagen!

- Førsteinntrykk selger. Uansett hvor fint hus du har innvendig, vil kjøperne se eiendommen utenfra først.

- Er utearealet innbydende vil ti av ti aktuelle kjøpere komme på visning, mener eiendomsmegler Glenn Heggøy i Eiendomsmegler Vest.


I vår vil hver av oss i snitt legge igjen nær 4.000 kroner i hagen. En investering i trivsel om du bor der selv, en økning i prisen om du skal selge. Plen, sosialt område, steinlagte stier, dekorative trær og busker er de viktigste faktorene som gir prisøkning.

Oppsving i boligmarkedet

Etter påske ser eiendomsmeglerne ofte et solid oppsving i boligmarkedet, og med dagens lave renter er det høy aktivitet i markedet og kamp om kjøperne.
Mange tenker mye på innvendige detaljer, maler lister og kjøper pynteputer, men glemmer hage og innkjørsel.

Du kan gjøre mye med egne hender, hengerfeste og tilhenger. Rydde, plante og legge ut singel. Dagens boligkjøpere vil gjerne ha det vedlikeholdsfritt og lettstelt. Har du tid og råd til det, kan det lønne seg å gjøre en skikkelig jobb med innkjørselen, beplantning, murer og gjerder.

- Bruker du penger på dette, får du åpenbart igjen for det, og verdien øker, sier eiendomsmegleren

Bedre pris

Utendørs oppgradering kan ha stor betydning for eiendommens salgsverdi, og kan gi store utslag på taksten. Det lønner seg å holde hagen vedlike. Har du en dårlig vedlikeholdt hage - ustelt, eller med dårlig drenering, trekker det ned.

Sikre verdiene

Med innsatsen og pengene vi legger ned i hagen, enten for egen trivsel eller for å klargjøre for salg, er det fornuftig å gjøre seg noen tanker om sikring av verdiene. Det er ikke sikkert tyven ser forskjell på din knalldyre grill, eller naboens fra en av billigkjedene. Både grillen, hagemøbler, parasoll, hageputer, verktøy, plenklipper, blomsterkrukker, barneleker, trillebår, planter og annet løsøre er dekket på innboforsikringen din, men forsikringsselskapene har en øvre grense for erstatningsutbetaling. I sparebankeide Frende Forsikring er taket på 30.000 kroner.

Unngå tyveri

Det er mye du selv kan gjøre for å unngå tyveri, og en del krav står beskrevet i sikkerhetsforskriftene som følger forsikringsavtalen din. Helt enkelt anbefaler vi at tyveriutsatt utstyr holdes innelåst i kjeller, bod eller garasje når det ikke er i bruk. Frende har fått rapporter om tyvebander som kjører kassebil helt inn på tunet, fyller bilen med alt som er løst, og kjører av sted.


Hageanlegget dekkes

Har du bygningsforsikring i Frende er også selve hageanlegget forsikret for inntil 1.000.0000 kroner.
Det betyr at alt som er opparbeidet på uteområdet ditt, som blomster, bed og plener, dammer, badestamp, svømmebasseng eller varmekabler i adkomstveien er dekket mot plutselige og uforutsette skader. Forsikringsbransjen gjør unntak for generelle værskader du kan forvente av klimaet her til lands, som sen frost, mye regn eller innsektangrep.

Definisjonen «hageanlegg» i forsikringsvilkårene omfatter også tomteareal inntil fem dekar.

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost