Ut å farte i lang-påsken?

Stille rundt bordet i lunsjpausen? Dette setter garantert fart i praten; I Bergen er i år påske- og vinterferien slått sammen. Hva synes kollegene dine om det? Og utnytter noen det ved å pakke kofferten og ta en langreise utenlands?

Årets sammenslåtte ferie er både elsket og forhatt. Mange familier med skolebarn har fått store utfordringer med kombinasjonen ferieuttak og barnepass, fjellsportsstedene raser på grunn av forventet lavere besøk mens atter andre (og det er temmelig mange) kommer til å benytte to ukers sammenhengende fri til å reise utenlands og gjerne langt vekk.

En ting er i alle fall sikkert; mange hordalendinger kommer til å være på farten. Sjekk om du er reiseklar. God planlegging før en reise gir mindre stress og problemer. Derfor:

Sjekk passet ditt.

 • Utløpsdatoen på passet er viktig å ha kontroll på. Du trenger ikke pass ved reiser innenfor Norden, men skal du til Europa anbefales det å ta med pass, og ha da minst tre måneder igjen til utløpsdatoen. Andre land krever lenger gyldighet i passet ved innreise, eksempelvis Thailand krever at du har minst seks måneder igjen til utløpsdatoen fra den dagen du ankommer landet.

   

 • Reiseforsikring

  • En god reiseforsikring har reddet mange ferier. Visste du at det er den forsikringen som flest nordmenn tyr til oftest?

  • Merk deg at det er forskjell på reiseforsikringer. De beste dekker deg fra du låser utgangsdøren til du kommer hjem igjen – det vil si at den også dekker de som skal nyte den norske fjellheimen i ferien.

  • En gjenganger blant de som benytter seg av reiseforsikringen sin er når bagasjen er forsinket eller dessverre aldri dukker opp på feriedestinasjonen. Det er fortvilende, og det kan bli dyrt å kjøpe alt nytt. Da er en reiseforsikring god å ha. Samtidig kan en god reiseforsikring redde økonomien dersom man blir syk og trenger legehjelp i utlandet.

    

 • Sjekk kortene dine.

 • Jeg anbefaler alltid at man reiser med to ulike kort på ferie; ett vanlig bankkort og et kredittkort. Oppbevarer du kortene hver for seg har du alltid penger tilgjengelig om du skulle være uheldig å miste ett. Husk også før avreise å oppheve regionsperren på kortene dine. Det kan du enkelt gjøre i mobilbanken – også på stedet om du har glemt det på vei inn i flyet.

 • Og apropos kort. Når du står der og skal betale i utlandet. Husk å alltid si at du ønsker å betale i lokal valuta, enten det er euro, dollar eller thailandske Baht. Årsaken: du får da den beste vekslingskursen og kan da «tjene» en del penger på å velge rett valuta i 14 dager.

Ha en riktig god påske – og kanskje også vinterferie!


Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost