Når bør jeg selge bolig

Når på året bør du selge boligen din?

Sen vår og tidlig høst er de månedene i året hvor flest boliger blir solgt her i landet. Men det betyr ikke nødvendigvis at alle bør vente med å selge til tulipanene blomstrer.

La meg begynne med å si; det finnes ikke et fasitsvar på hva som er det ideelle tidspunktet. Tall fra Eiendom Norge viser at det i fjor ble solgt aller flest boliger i juni måned. Desember derimot var den måneden færrest boliger ble omsatt. 

Har typen bolig du skal selge noen betydning?

Ja, det kan det faktisk ha. Derfor kan det være lurt å vurdere målgruppen du ønsker å selge til. En strandeiendom med tilhørende hage tar seg antakelig best ut en solfylt dag når det spirer som mest. Samtidig er du ikke garantert en regn- og tåkefri juni måned her på Vestlandet.

Skal du selge en blokkleilighet spiller det kanskje mindre rolle om det er vinter eller vår utenfor. Men, det er jo også slik at bakgrunnen for et salg kan være mange. Dessuten kjøper mange ny bolig før man selger, og da venter man ikke flere måneder med å legge eksisterende bolig ut for salg.

Hva med boligkjøperne. Når bør de være på boligjakt?

Følg med på boligmarkedet over tid 

Mitt råd er å følge med på boligmarkedet over tid. Drømmeboligen kan også dukke opp midt i fellesferien. Man bør også følge med over tid for å lære litt om prisutvikling, hva som selges hurtig og hva som blir liggende lenge på markedet. Det kan indikere hva som er beste boligbytte strategi for deg. Skal du kjøpe eller selge først?

Hva som er lurest beror på livssituasjon, personlig økonomi, familieforhold for å nevnte noe. Fordelen med å selge først er at da har man god tid til å vente på den rette kjøperen. Videre at man vet nøyaktig hvor mye man har i egenkapital og kan rutte med i en fremtidig budrunde. Det åpner også opp for at man deretter kan hive seg kjapt rundt om en attraktiv bolig kommer for salg. 

Ulempen med å ha solgt først er at det kan ta tid før drømmeboligen dukker opp, og det kan være et stressmoment i seg selv å måtte finne noe innen en bestemt dato. Det er selvsagt mulig å bo i en «midlertidig bolig» i påvente av drømmeboligen, men det kan skape noen praktiske utfordringer, for eksempel dersom man har skolebarn.

Kjøper man først unngår man å måtte bo midlertidig et sted. Men motsatt må man tåle risikoen og ha økonomi til å eventuelt sitte med to boliger en periode.

Planlegg boligbyttet godt

Uansett hva du lander på, er min anbefaling at du bør planlegge boligbytte godt. Sørg for å ha en prat med banken og et finansieringsbevis i orden tidlig i prosessen. Be også en eiendomsmegler på besøk for å gi en verdivurdering av din bolig.

Godt boligbytte!

Skal du selge og lurer på hva boligen din er verdt? Bestill en verdivurdering i dag!

 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost