Slik sikrer du deg mot tap av eiendeler ved brann

Slik sikrer du deg mot tap av eiendeler ved brann

Ingen forventer at huset de bor i skal brenne ned, men det er lurt å forberede seg på det utenkelige. Har du god nok oversikt over alle eiendelene dine hvis det skulle oppstå en brann?

Boligbrann er noe av det mest traumatiske du kan bli utsatt for. Men det er dessverre noe som rammer flere av oss i løpet av livet. Hvert år rykker brannvesenet ut til tusenvis av boligbranner i Norge. 

Det er ikke lett å håndtere alt det praktiske i en slik situasjon. I sjokk, sorg og vantro er det mange som sliter med å huske hva de eide. Selv om du tar tiden til hjelp, er det en nesten umulig oppgave å se for seg alt innbo etter det utenkelige har skjedd. Resultatet kan være at du ikke får dekket alt som er gått tapt, og får mindre utbetalt fra forsikringen din.

Rom for rom

Derfor anbefaler Frende at du sørger for god oversikt før uhellet er ute. Som en hovedregel omfatter innboforsikringen din innbo og løsøre for en sum du selv velger. Forsikringsselskapet eller bankrådgiveren din kan gi føringer ut fra størrelsen på boligen og antall beboere, men standard og verdier er det du som kjenner best. Det er ganske vanlig at vi eier mer enn vi tror.

Et godt råd er å gå systematisk til verks, rom for rom.

Liste, bilder eller film

Vårt beste tips er at du lager en oversikt over boligen din. Og at du gjerne skriver en liste over stort og smått. Blir det for omstendelig, er det smart å filme eller fotografere de forskjellige rommene i hjemmet. Bilder og film gjør det lettere å tenke tilbake og huske hvilke eiendeler du hadde, hvis det skulle brenne. Du kan for eksempel filme at du går gjennom huset eller leiligheten.

Lar du skuffer og skap stå åpne, får du også med deg mange av de mindre tingene dine. Du kan også skanne eller ta bilder av kvitteringer for dyre innkjøp, og ta bilder av kunst og arvegods, bunaden og brudekjolen på loftet. Og husk for all del alle de små tingene. Glass og gafler, ladere og dippedutter trenger ikke være så dyre i innkjøp, men alt koster når du må kjøpe nytt - og hvor mange var det igjen?

Bilder og film trigger minnet ditt, når alt annet går i svart.

Lagre dokumentasjonen utenfor huset

Når du har laget en oversikt, tatt bilder eller filmet, bør du lagre dette utenfor hjemmet, som hos slektninger eller i en bankboks. Med dagens teknologi finnes det også en rekke nettsted hvor du kan lagre, og få tilgang fra hvor som helst.

Slik får du oversikt:

  • Lag en liste over hva du eier
  • Ta bilder / film av eiendelene
  • Scann viktige dokumenter
  • Spar på kvitteringer fra viktige kjøpe
  • Lagre digitalt, eller
  • Lagre hos slektninger

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost