Det gode liv på Tysnes

Det gode liv på Tysnes

Drømmer du om et liv på landet der du kan høste egne grønnsaker og kanskje ha et hønsehus og et naust? Samtidig som du vil bo komfortabelt?

Da kan idylliske Kattaneset på Tysnes være stedet for deg. Nå legges det ut tre boliger for salg her, alle arkitekttegnede og formet etter mønster av gamle Vestlands-hus.

Tomtene er tilrettelagt for garasje, uthus, hønsehus, drivhus, lekestue og egen urtehage. Husene får egen åker til felles disposisjon. Et fjerde areal er godkjent som småbruk og der kan det settes opp gårdshus og låve. Gårdsdriften på Kattaneset ble i hovedsak lagt ned for flere år siden. Nå kan den få sin renessanse – i moderne form i den vakre sunnhordlandskommunen.

Se digitalt prospekt: Tysnes - Trivelige nyoppførte boliger med båtplass på idylliske Kattaneset.

Et steinkast unna husene er det naust, kai og brygge. Det er planlagt servicehus med dusj og toalett. Og sløyebenk - kjekt å ha hvis en har vært på fjorden og fisket middagen.

- Mange mennesker ønsker seg et liv der de kan dyrke eller fiske mer av sin egen mat. Og leve et litt roligere liv. Her kan en leve ut drømmen, samtidig som en bor i moderne hus med god standard, sier Eva Opdal i Plussbo Tun, som står bak prosjektet. 

- Fjell og fjord gir fantastiske turmuligheter på Tysnes. Det er et aktivt kulturliv i kommunen og flere idrettslag og idrettsanlegg. Det er kort vei til butikk og barnehage i Lunde. Boligene får høyhastighetsbredbånd. Snøggbåten tar deg til Bergen på én time og 20 minutter og til Flesland kai er det enda kortere. For de som ønsker det, ligger alt til rette for hjemmekontor kombinert med pendling når en må til byen, sier Stein Herland og Jan Kristoffer Sletteland i Eiendomsmegler Vest.

Boligene er romslige og har god standard. De har fire soverom, to helflisede bad og er praktisk innredet, f.eks. med romslig vaskerom med direkte inngang utenfra. Prisen for nøkkelferdig hus er fra kr 4 mill.

For nærmere opplysninger, kontakt eiendomsmegler/advokat Stein Herland eller eiendomsmeglerfullmektig Jan Kristoffer Sletteland

Øykommune på hugget

Folketallet på Tysnes var 2847 personer ved årsskiftet. Det er det høyeste tallet på seksten år, forteller ordfører Kåre Martin Kleppe. Tysnes var en av hordalandskommunene med sterkest folkevekst i fjor. 

- I følge prognosene skulle folketallet gå ned. Det kunne vi ikke godta. Nå jobbes det aktivt for å øke det. Boligbyggingen går opp. Et av tiltakene for å få flere innbyggere er Tysnespakken, som gir innflytterne gunstig lånerente, rimelige tomter og rabatt på blant annet strøm og bredbånd, sier Kleppe. 

- Vi ønsker å bidra til gode boligområder og er glad for at det skapes nytt liv på nedlagte gårdsbruk som på Kattaneset, sier ordføreren.

Han trekker frem tre stikkord for å beskrive Tysnes; natur, kultur og samferdsel. 

Kommunen består av 171 øyer. På Tysnes kan en nyte vestlandsnaturen på sitt vakreste, både på fjorden og på fjellet. Tysnes er kjent som hjemstedet for familiefestivalen Tysnesfest, der det i fjor var 27 000 besøkende. 

Den planlagte Kyststamveien, E39, skal gå over Tysnes. Det vil bedre kommunikasjonene både i Sunnhordland og i bergensregionen og kan gi grunnlag for ny vekst i kommunen, både når det gjelder bosetting og næringsliv, mener han. 

 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost