Husk innboforsikring når du flytter

Husk innboforsikring når du flytter

Skal du flytte for deg selv? Dette er forsikringen du ikke må glemme.
Skrevet av: Marius Solberg Anfinsen, Frende Forsikring

Nytt sted og nye eventyr. Nye venner og store forventninger. Det er tusen ting du vil bruke penger på. Nye møbler, ny datamaskin, båndbredde til alt som skal streames, snappes og lastes ned. Pengene renner ut. 

Vi skjønner at innboforsikring kanskje ikke står øverst på listen. Først må du jo få ordnet med et sted å bo. Leie, kjøpe, kollektiv? Dessuten er du jo en forsiktig person, ikke sant?

Mange tenker akkurat sånn, men likevel ble det meldt mer enn 334.000 skader på private innboforsikringer i Norge bare i fjor. Summen forsikringsbransjen betalte ut var på 7,4 milliarder kroner. Aldri før har utbetalingene vært større, viser tall fra Finans Norge.  

Hvilke skader melder unge om?

Forsikring av innboet er viktig enten du er ung eller gammel, om du eier eller leier, om du bor alene eller i kollektiv. Innbo er alt i boligen din som ikke er fastmontert. Altså klær, elektronikk, sykler, frittstående møbler og liknende. Hvis du leier er det viktig å vite at huseieren kun forsikrer selve boligen, ikke tingene dine. 

Innboforsikring hjelper deg ved alt fra tyveri av småting fra boden til store utgifter etter oversvømmelse og brann. Det er brann som koster mest når det skjer, men for ungdom er det tyveri som er den hyppigste årsaken til å bruke forsikringen.

For Frende-kunder under 30 år med standard innboforsikring er hele 50 prosent av skadene knyttet til tyveri. 20 prosent av tyveriene er sykkeltyveri.  

Forsikre deg mot skikkelig uflaks 

Visste du at en standard innboforsikring ikke dekker uhell som at du mister mobilen, at TV-en går i gulvet, at vannglasset velter over PC-en eller at det gamle speilet fra farmor går i tusen knas?

For å dekke slikt trenger du en innboforsikring utvidet med uhellsdekning.

En god uhellsdekning hjelper deg med det som skjer i og utenfor huset ditt, samt ved flytting. Frende-tall viser at hele 75 prosent av alle innboskader går på uhellsdekning. Og at 1 av 6 under 30 år med uhellsdekning vil melde skade i 2017.  

Brann og vann koster mest 

At uhellsdekningen er den folk flest får bruk for viser seg også i de samlede tallene for hele forsikringsbransjen. Hele 42 prosent av alle skadene er uhell, men bare 11 prosent av utbetalingene går til uhellskader. 

De dyreste skadene er vann- og brannskader. Disse står for 24 prosent av antallet skader, men over 70 prosent av utbetalingene, viser tall fra Finans Norge. En god innboforsikring hjelper deg også ved ID-tyveri – helt uten ekstra kostnad. 

Hvor stor forsikringssum trenger du? 

Det er du selv som bestemmer forsikringssummen, og det er ofte vanskelig å vite hvor mye du trenger. Sannsynligheten for at du eier mer enn du tror er stor. Bare begynn å legge sammen det du ser rundt deg fra sofakroken. TV, PC, mobil, laptop, bøker, sofaen, bordet, teppet, pyntegjenstander. Så kan du legge til alt du har i skapene på kjøkkenet ditt og i boden. Og da har vi ikke engang begynt på alle klærne på soverommet og yttertøyet i gangen. 

I Finans Norge sin innbokalkulator kan du enkelt kan få et overslag på hvor store verdier du har. 

Ikke alle unge trenger innboforsikring

Hvis du er registrert student og har folkeregistrert adresse hos foreldrene dine er du ofte dekket av dine foreldres innboforsikring. Men ikke bare tro at du er dekket, be dem sjekke opp i det for deg! Det er først når du har flyttet for godt, eller meldt flytting i Folkeregisteret, at du må ha egen innboforsikring. Ikke gamble med verdiene dine – det kan fort bli en dyrekjøpt erfaring.

Sjekk pris og få tilbud på innboforsikring fra Frende Forsikring

 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost