Hytte ved sjøen

Stor etterspørsel og prisstigning på hytter ved sjøen

- Det er stor etterspørsel etter fritidseiendom ved sjøen. Spesielt de som har strandlinje og fin beliggenhet. Det sier faglig leder Ola Nesse ved Eiendomsmegler Vests kontor på Stord.

Hittil i år, det vil si ved utgangen av juli, er det omsatt 45 hytter i bruktmarkedet i Sunnhordlands-kommunene Bømlo, Fitjar, Sveio, Tysnes, Stord, Kvinnherad og Etne. På samme tid i fjor var tallet 39. Og prisene stiger. Gjennomsnittprisen i år er kr 2.389.000, mot kr 2.025.000 i tilsvarende periode i 2016.

Med sin beliggenhet midt i mellom to byene er Sunnhordland et attraktivt hyttemarked både for folk fra Bergen og fra Haugesund. 

- Begrensningen er tilgangen på attraktive hytter. Det er gode tider for de som vil selge fritidseiendom nå, sier Nesse.

Lindås er kystkommunen i Hordaland med flest fritidsboliger. I Lindås og de andre kystkommunene i Nordhordland, det vil si Masfjorden, Meland, Radøy, Austrheim og Fedje, er det omsatt 38 fritidsboliger i år. Det er en nedgang fra 44 i samme periode i fjor. Men prisene stiger også her.

Gjennomsnittshytten i disse kommunene kostet kr 2,009  mill i årets syv første måneder, mot kr 1,863 mill i samme tidsrom i fjor. 

Finn drømmehytten her!

Hyttene selges raskere enn før

Omsetningstiden på hyttene har også gått ned. Hyttene selges raskere, opplyser Eiendomsmegler Vests regiondirektør region nord, Magne Storheim.

- Mange velger å kjøpe hytte i Nordhordland fordi det er kort vei fra Bergen. Flere ligger så nær at en kan reise frem og tilbake på dagen. Det er ikke uvanlig å pendle fra hytten om sommeren, sier han.

Også på landsbasis er det prisstigning på sjøhytter. Det siste året har prisene steget med 8,5 prosent, i følge statistikk fra Eiendom Norge. Gjennomsnittshytten koster nå kr 2,426. mill.

Eiendomsmegler Vest er den største megleren på brukte fritidsboliger totalt i Hordaland. Mer enn hver tredje hytte som selges i fylket omsettes via Eiendomsmegler Vest.

- Det gir oss en unik innsikt i markedet, noe som kommer kundene våre til gode, sier Magne Storheim. 

Skal du selge hytte? Ta kontakt for en verdivurdering!

 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost