Vinnerlaget

Et erfarent team med en solid dose konkurranseinstinkt og en tidligere OL-deltager. Eiendomsmegler Vest Nesttun er det beste meglerkontoret for tredje år på rad.

Det pågår flere høylytte og engasjerte telefonsamtaler samtidig på hjørnekontoret på Nesttun. Denne ettermiddagen har salgsleder Therese Schutz Pettersen en pågående budrunde og ringer rundt til potensielle kjøpere. Skal leiligheten sentralt i Bergen selges for 6,6 millioner kroner?

- Stian, hva tenker du om kvadratmeterprisen? Schutz Pettersen og kollegaen diskuterer nylige salg for å kvalitetssikre prosessen. Dermed blir budet under prisantydning avvist. Men det er likevel ikke lenge til den lekre tre-romsleiligheten blir solgt.

- Vi er drevet av konkurranseinstinkt og har helt klart en vinnerkultur her på kontoret, sier salgslederen.

Det har gitt svært gode resultater. I 2017 hadde Nesttun-kontoret igjen høyest inntjening av alle 25 meglerkontorene til Eiendomsmegler Vest. For tredje år på rad. Alle meglerne lå også på topp 10-listen til meglerselskapet.

- Vi er voksne folk som har jobbet som team i mange år. De fleste av våre salgsoppdrag kommer inn fordi noen har fått oss anbefalt. Det forteller at kundene våre er fornøyde med arbeidet vi gjør, sier Schutz Pettersen.

- Hvem vil ha kinamat? Stian Jakobsen og Børge Systad blir sendt for å kjøpe stekt ris. - Det er litt tidlig med overtidsmat klokken halv tre, men det er sen lunsj og vi skal ha visning senere i ettermiddag, sier Systad unnskyldende.

Inspirert av OL

Under OL i februar gjennomførte kontoret en intern OL-konkurranse hvor resultatene ble vist på en tv-skjerm i det åpne kontorlandskapet. Vinneren ble den som fikk flest salg og nye oppdrag.

- Å lykkes som megler kan sammenlignes med å være toppidrettsutøver, sier Remi Hereide. Den tidligere skøyteløperen tilhørte verdenstoppen på slutten av 90-tallet og fikk en 12. plass under OL i Nagano i 1998.

- Det er de som vil mest og jobber hardest som lykkes best, sier Hereide, som har jobbet som megler de siste femten årene. Schutz Pettersen avslutter en telefonsamtale med leilighetsselgeren i sentrum og bekrefter at megleryrket krever mye arbeid.

- Dette er ingen åtte til fire-jobb. Vi løper på en befaring om kvelden og har visning i helgen. Dermed selger meglerne her i snitt hele 65 eiendommer hver i året. Men det er ikke det viktigste tallet for Schutz Pettersen. Hennes tall står på en rosa post-it på kontorpulten.

- 911 er antall boliger jeg har solgt siden jeg begynte. Når jeg har nådd 1 000 har jeg spøkefullt sagt at jeg bør gi meg! Det kommer overraskende utbrudd fra kollegene rundt henne.

- Da slutter du jo snart, sier Nils Arne Hatlevik skuffet. Han vet at tallet er i ferd med å bli høyere. Schutz Pettersen innrømmer at det kanskje ikke blir en realitet at hun slutter likevel.

Støtter hverandre 

Inn dørene kommer Systad og Jakobsen med kinamaten. På veien har de fått bekreftet hvert sitt nye salgsoppdrag. De kan være stolte av en såkalt hitrate på 80 prosent – de får altså tilslag på salg etter fire av fem befaringer. Snart sitter en gruppe kolleger samlet over frityrstekt svinekjøtt og stekt ris. Latteren sitter løst og måltidet er så vidt i gang før to av meglerne får telefoner fra kunder. Rutinert fortsetter de å spise - samtidig som de snakker i telefonen. Når maten er fortært tar Schutz Pettersen dagens hyggeligste telefonsamtale.

- Gratulerer så mye! Dere har rett og slett kjøpt drømme-leiligheten, sier hun smilende. Et voksent par fikk kjøpe byleiligheten ved å gå opp til prisantydningen på 6, 8 millioner kroner.

- Nå skal dere få feire og nyte seieren. Så tar vi opp tråden i morgen og avtaler kontraktsmøte. Hils og gratuler!  Når hun har lagt på røret går megleren rett på kalkulatoren. Gjør noen raske utregninger og går inn på en mobilapp som styrer kontorets OL-konkurranse.

- Nå skal vi gjøre det gøyeste! Plutselig runger en poplåt over høyttalerne og tv-skjermen dekkes av et bilde av Therese Schutz Pettersen med stjerneramme! Det bryter ut jubel og applaus blant kollegene. Vinnerlaget backer hverandre.

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost