Boligprisene i Bergen sank med 1,3 prosent i september. Foto: Colourbox.

Boligkjøperne er mer kresne enn før

Ikke alle boliger selges over prisantydning, men blir liggende en stund i markedet. Eiendomsmegler Vest opplever at boligkjøpere er blitt mer kresne til hva de vil kjøpe. Boligprisstatistikken for oktober viser en nedgang på 1,3 prosent i Bergen

Megler Remi Hereide solgte nylig et hus på Fantoft til 1,5 millioner kroner over prisantydning. Men det hører til sjeldenhetene. Megleren ved Eiendomsmegler Vest sitt kontor på Nesttun opplever at boligkjøperne tenker seg mer om før de slår til, slik markedet er i dag.
- En del boliger er det liten interesse for. Mens andre boliger går skyhøyt. Vi merker at kjøperne er blitt mer kresne, sier Hereide.
Tallene viser også nedgang i boligprisene i Norge totalt, hvor prisene sank med 1,1 prosent i september. Det har de siste fire månedene vært tilnærmet flat sesongkorrigert prisutvikling, noe som tyder på en god balanse mellom tilbud og etterspørsel.  Denne utviklingen bekrefter trenden Hereide og hans kolleger ser.

- Vi har ikke merket noen stor endring i markedet den siste tiden. Noe går dårlig og noe veldig bra, men slik har det vært i hele år.


Sol og beliggenhet

Dersom solen forsvinner noen timer for tidlig eller boligen ligger for nær trafikkert vei er den vanskelig å selge. 
- Boligkjøperne er villig til å betale en million kroner ekstra for en bolig med sentral beliggenhet, som ligger tilbaketrukket fra hovedvei og har sol på kveldstid, sier Hereide. Slik han opplevde med boligen på Fantoft i september. For det er fortsatt de tre B`ene som gjelder. Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet. Men hva som er riktig beliggenhet varierer.

- Det kan være en bolig på Sotra, Fantoft eller i andre bydeler i Bergen. Men boliger som ligger nær trafikkert vei og mangler gode solforhold er vanskelig å selge i år.

Folk holder litt igjen
Regiondirektør Tor Ramsøy i Eiendomsmegler Vest snakket med E24 om forvetningene til boligpristallene for oktober.
– Ærlig talt tror jeg folk holder litt igjen, lar være å selge og utsetter rentepåvirkningen til neste måned. Det vi ser er at ting selges hvis det er riktig priset. Gode bud selger, og dårlige bud venter man med nå, så aksepterer man heller nederlaget i neste måned. Jeg tror ikke det er store utsikter for hverken ras eller galopp.

 

 

Til venstre: Regionleder Bergen/Eiendomsmegler MNEF, Tor Ramsøy og Eiendomsmegler MNEF Remi Hereide i Eiendomsmegler Vest. 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost