Godt humør og et bra samarbeid med Sparebanken Vest er årsakene til at Stord-meglerne selger mest på Vestlandet.

Godt humør gir rekordsalg

Meglerne på Stord mener det er det gode humøret som gjør at de selger flest boliger av alle i Eiendomsmegler Vest. 2018 blir et rekordår.
icon

Latteren sitter løst i Eiendomsmegler Vest sine nye lokaler i Borggata i Leirvik sentrum. Den gjør visst alltid det, ifølge de fire kollegene hos Sunnhordlands ledende eiendomsmegler.

 

- Vi har det veldig gøy sammen og ler mye. Selv om det er mye å gjøre har vi en god og lett stemning som får oss til å gjøre en ekstra god jobb, sier megler Gudny Eldøy Kydland.
Sammen med kollegene har hun stått for over 250 boligsalg i 2018. Dermed er Stord-avdelingen den som selger flest enheter per megler i hele Eiendomsmegler Vest-konsernet. De har også flest oppdrag i forhold til årsverk. Med tre konkurrerende meglerforetak på Stord er Eiendomsmegler Vest likevel det største meglerforetaket i Sunnhordland, med salg på Stord, Bømlo, Fitjar, Kvinnherad og Tysnes. Det er ikke rart det er travelt.

 

- Vi opplever at kundene får oss anbefalt og bruker oss igjen. Det gode samarbeidet med Sparebanken Vest er også en fordel for dem som skal kjøpe eller selge bolig, sier daglig leder og megler Ola Nesse.

 

Fra fotballproff til supermegler

Megler Ørjan Stokka kommer akkurat fra to befaringer, av en enebolig og en leilighet på Stord. Stokka kom til øya da han ble kjøpt opp som fotballproff i 1998, hentet inn fra Vindafjord til toppen av 2. divisjon. Da kneet røk tok han eiendomsmeglerutdanning og har jobbet med boligsalg siden 2003.

 

- Vi er et sterkt meglerteam som har utviklet et spesielt godt arbeidsmiljø. Vi har jobbet sammen over lang tid og alle har lang erfaring som eiendomsmeglere, sier Stokka. - I tillegg er vi alltid i godt humør, humrer han.

Ola Nesse bekrefter at arbeidsmiljøet er spesielt.

 

- Det gode miljøet har mye å si. Det påvirker selvsagt både arbeidshverdagen og at vi kan levere ekstra godt til kundene, sier han.

Meglerbransjen kan være preget av intern salgskonkurranse men Stord-meglerne unner hverandre suksess.

 

- Vi har alltid hatt en sunn og god kultur og backer hverandre opp, sier Eldøy Kydland.

Nesse startet denne dagen med å lede et faglig morgenmøte der meglerne gikk gjennom prissetting på nye salgsobjekt.

 

- Vi er nøye på å sette riktig pris på boligene som legges ut for salg.

Nesse fikk akkurat inn et bud på en leilighet på Bømlo. Det var litt under prisantydning, men megleren forventer en økning etter dette første budet.

 

Gode tider i regionen
Markedet i Sunnhordland svinger i takt med den lokale industrien. Går det bra med de store hjørnesteinsbedriftene som Kværner, Wärtsila og Søral, går det også bra i boligmarkedet.

 

- Nå er framtidsutsiktene gode og vi ser lyst på det, sier Nesse.

Det tar generelt lengre tid før boliger selges her i regionen enn i byer som Bergen. Salg etter første visning er ikke vanlig, men det skjer. Dette året var meglerne spente fordi det ble lagt ut mange nybygde leiligheter til salgs på Leirvik på Stord.

 

- Vi var usikre på om markedet ville ta mot alle eneboligene som ble ledig etter dem som kjøpte leilighet. Men det har gått over all forventning, sier Eldøy Kydland.

Det er nyetablerere og unge som flytter hjem igjen til regionen etter utdanning som gir en optimisme også med tanke på 2019.

 

- Det er mye mer aktivitet i regionen både sosialt og i næringslivet enn tidligere, sider Eldøy Kydland.

Kaffe og eplekake
Hun kom nylig fra et kontraktsmøte på gamlehjemmet på Fitjar.

 

- Det var to eldre damer, kjøper og selger. De serverte kaffe og eplekake og det var veldig koselig!
Etterpå kjørte megleren den ene damen til legen i Leirvik. Og fikk en god klem som takk.

 
I vinter fikk meglerne selskap av finansrådgiveren Wibeke Våmartveit på kontoret. Hun jobber som saksbehandler.

 

- Jobben min er å skaffe nødvendig dokumentasjon og hive meg rundt for meglerne. Jeg stortrives selv om det er veldig travelt hele tiden, sier Våmartveit.

 

Quizlunsj
Uansett hva som skjer forsøker alle å prioritere felleslunsjen klokken tolv. Mens de venter på ny kantine finner de frem matpakkene og spiser sammen med de bankansatte. Megler Stokka er fast quizmaster og går systematisk gjennom spørsmålene i Bergens Tidende, Sunnhordland og Bømlo-Nytt.

 

- Vi har quiz i hver lunsj. Det er veldig hyggelig! Det er mange kloke hoder her, sier Stokka.

Til latter fra kollegene, som påstår at han er quizmaster fordi han ikke er så god på å svare på selve spørsmålene. Diskusjonen og latteren fortsetter høylytt og engasjert om hva som er den enkeltes favorittema – foruten eiendomsmegling så klart. 

 

De fire meglerne jobber tett sammen og samles hver morgen til fagmøte for å blant annet sørge for riktig prissetting på nye boliger. Fra venstre Ørjan Stokka, Wibeke Våmartveit, Gudny E. Kydland og Ola Nesse i Eiendomsmegler Vest.

 

Reportasje om Eiendomsmegler Vest Stord, desember 2018. Linn Mevold, NOR PR.

 

 

,

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost