Snittboligen kostet i 2018 6.000 kroner mer enn i 2017.

Ansetter flere folk og åpner nye kontor

Antall boligsalg øker, og vi har ansatt 19 nye medarbeidere i løpet av høsten for å kunne betjene enda flere kunder på Vestlandet.

- Vi opplever at tett oppfølging er viktig for de som skal selge bolig, sier Veslemøy Tvedt Fredriksen, administrerende direktør i Eiendomsmegler Vest.

 Boligmarkedet i 2018 var stort sett stabilt selv om deler av Rogaland fremdeles var litt tregt. 2019 ser ut til å bli et år med forsiktig prisutvikling, og vi ser tegn til at det løsner i sør. De siste årene er det etablert flere nye meglerforetak, som lar kundene gjøre store deler av jobben med boligsalget selv. Eiendomsmegler Vest vil likevel øke satsingen på fullservice eiendomsmegling med tett oppfølging av kundene.

- På alle våre 25 kontor på Vestlandet har vi meglere som kjenner markedene sine, og har gode forutsetninger for å sette riktig pris og få boligen solgt, sier Tvedt Fredriksen.

 

Satser i Bergen og Nordfjord
Vi har ansatt mange nye meglere og styrket støtteapparatet i løpet av 2018 og snart åpner noen av dem lokalkontor for Eiendomsmegler Vest på Landås i Bergen. Fra 1. januar 2019 utvidet selskapet også nordover på Vestlandet ved at Kragset Eigedomsmekling AS ble en del av Eiendomsmegler Vest. Kragset er det mestselgende foretaket i Ørsta og Volda og vil utvide i Nordfjord.

- Det er et stort behov for meglerkompetanse i Nordfjord, der vår eierbank Sparebanken Vest er godt etablert.

 

Lokalkunnskap er avgjørende
Eiendomsmegler Vest har i referanseintervjuer med kunder fått bekreftet at lokalkjennskap og tett oppfølging er viktig.

 

«Megleren var en støttespiller gjennom hele prosessen. Tar du kontakt får du hjelp, det er ikke bare noe de sier.» Sitatet er fra et dybdeintervju med kunde, utført høsten 2018.

 

- Det at megleren kjenner lokalområdene godt er viktig. Folk lurer på solforhold og detaljer fra nærmiljøet og velger gjerne en megler som har solgt flere boliger i samme område. Dette gir kundene en trygghet, sier Tvedt Fredriksen. Det er mange meglere som gir tilbud til samme kunde, ofte begrunner kundene at vår megler ble valgt fordi den kjenner området, kan sette riktig pris og gjerne har flere interessenter fra tidligere salgsrunder i nabolaget.

 

Realistiske prisantydninger

Lederen i Eiendomsmegler Vest mener det ligger et stort ansvar hos megleren i å prise boligene riktig.

Kjøperne er blitt mer selektive, og det er ofte færre folk på fellesvisninger enn før. Men kjøperne er der hvis man setter riktig pris og markedsfører boligen til riktige målgrupper. Det krever godt forarbeid og god planlegging. Bruk en eiendomsmegler som kommer hjem til deg på befaring og kan gi deg klare råd, sier Veslemøy Tvedt Fredriksen.

 

«Han lovet oss ikke gull og grønne skoger, men malte et realistisk bilde av hva vi kunne forvente oss.» Sitatet er fra et dybdeintervju med kunde, utført av ekstern aktør høsten 2018.

Eiendomsmegler Vest solgte flest boliger i Hordaland i 2018, utenom Bergen, med 31 prosent av markedet. I andre halvdel av 2018 var Eiendomsmegler Vest størst også i Bergen med 16 prosent andel av markedet.

 

Direktørens tre råd til boligselgere

1. Kontakt megler tidlig for å sikre en god prosess.
2. Bruk en megler som kjenner lokalområdet ditt og som kommer hjem til deg på befaring.

3. Krev tett oppfølging og ta kontakt når du lurer på noe.

 

Administrerende direktør i Eiendomsmegler Vest, Veslemøy Tvedt Fredriksen.

 

Slik var boligmarkedet på Vestlandet i 2018:

 

Bergen


Salg:
6 458 boliger ble solgt i Bergen i 2018.  Dette er 147 flere enn i 2017. Snittboligen kostet i 2018 6.000 kroner mer enn i 2017.

Prisutviklingen var på opp 1,9 prosent.

Boligmønsteret var stabilt. Det ble solgt tilnærmet likt (7 færre) eneboliger i 2018 enn i 2017.
Det ble solgt tilnærmet likt (88 færre) leiligheter i Bergen enn i 2017.

Omsetningshastighet viser at det tok 34 dager å selge bolig i Bergen i 2018. I 2017 tok det 26 dager.   

Hordaland utenom Bergen

 

Salg 2 880 boliger ble solgt i Hordaland utenom Bergen i 2018. Dette er 96 flere enn i 2017. Snittboligen i 2018 kostet 28.000 kroner mer enn i 2017.

Prisutviklingen har vært tilnærmet lik nullvekst.

Boligmønsteret var stabilt. Det ble solgt tilnærmet likt (12 flere) eneboliger i 2018 enn i 2017.
Det ble solgt tilnærmet likt (29 flere) leiligheter i regionen enn i 2017.

Omsetningshastigheten
viser at det tok 67 dager å selge bolig i 2018. I 2017 tok det 62 dager.   

 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost