Økning på Nygårdshøyden: Denne leiligheten ble solgt for 220.000 kroner over prisantydning

God start på boligåret 2019

Boligprisene i januar økte som forventet og gikk opp 2,7 prosent nasjonalt. Det er store forskjeller på Vestlandet men prisene i storbyene øker.

– Boligmarkedet har hatt en sterk åpning med mange boliger til salgs, og mange på boligjakt. Vi har dermed fått en god start på 2019, sier administrerende direktør Veslemøy Tvedt Fredriksen i Eiendomsmegler Vest.
Hun påpeker at det er positivt at det er mer fart i markedet, som normalt ved starten av et nytt år, men at boligselgerne fremdeles må ha realistiske forventninger både til pris og salgstid.
Det er et velfungerende marked nå med god balanse mellom etterspørsel og boliger til salgs. For alle som skal kjøpe for å bo er det gode tider, men hvis du skal kjøpe for å selge igjen relativt raskt bør du ikke ha forventning om betydelig gevinst. Vi forventer en forsiktig prisutvikling hvis man ser litt lengre frem.

Bergen øker mest
Den sterkeste veksten blant storbyene i Norge er i Bergen med 5,3 prosent. Bergen er normalt sterk i januar og her kan boligselgerne være fornøyde. Av 415 solgte leiligheter gikk de fleste til over prisantydning. Som er helt motsatt fra slik situasjonen var i desember.
–  Vi rådet kundene til å justere forventningene i løpet av høsten, og vi opplever at det er mer fornuftig nå i forhold til både pris og omsetningshastighet, sier Tvedt Fredriksen.
En del av salgene som er nyheter i januar har meglerne fått bedre tid til å forberede. Godt forberedte salg gir bedre resultat, sier direktøren, som råder boligselgerne til å ta tidlig kontakt med megler.
– God planlegging gir de beste resultatene, det ser vi igjen og igjen. 
Bergensavisen (abb) snakker med Eiendomsmegler Vest om boligprisstatistikken

Store forskjeller på Vestlandet
Samtidig som Bergensmarkedet har fått en god start på 2019 er det store forskjeller på Vestlandet.
Stavanger og omegn leverer de sterkeste tallene siden 2016, med 2,8 prosent prisstiging.

–  Stavangerkontoret vårt har hatt høy aktivitet og var de som omsatte mest i hele Eiendomsmegler Vest i januar.
Men byene har hatt en sterkere utvikling enn distriktene.
–  Det varierer på Vestlandet. Det er roligere i distriktene men det selges likevel ganske godt. Vi har ikke hatt samme prisstigning som i byene, men boliger blir fortsatt omsatt til en forventet hastighet, sier Tvedt Fredriksen.
Flere eiendommer som ikke ble solgt i høst har nå blitt omsatt etter gjennomførte budrunder. Spesielle eiendommer som har kommet for salg på nyåret har fått svært godt respons og mange besøkende på visninger, for eksempel et småbruk som ble solgt på Voss. På Stord er Eiendomsmegler Vest markedsledende med hele 27 salg i januar.

Økte priser på Nygårdshøyden
I Bergen har boligprisene på Nygårdshøyden har økt kraftig etter at Nygårdsparken stengte, viser tall fra Eiendomsmegler Vest og Eiendom Norge som Bergens Tidende (abb) presenterer.
Kvadratmeterprisen har steget med 25 prosent etter at Nygårdsparken ble stengt for opprustning i 2013.
– For eksempel solgte vi nylig en leilighet i Nygårdsgaten 61 som gikk 220.000 over prisantydning. Her var det mange interessenter og flere budgivere, forteller Tvedt Fredriksen.
Salgsleder Ida Garnes i Eiendomsmegler Vest Bergen Sentrum hadde leiligheten ute til 3.650.000 og den ble solgt for 3.870.000.
Etter at Nygårdsparken ble ryddet og oppgradert, ble rusmiljøet i stor grad flyttet til det nye Strax-huset på Damsgård. Dette har vært med å påvirke prisene i området, og Nygårdshøyden har hatt en økning på hele 25 prosent mens boligprisene på Damsgård økte med 12 prosent i samme tidsrom, altså under halvparten av økningen på Nygårdshøyden. Nettavisen omtaler også saken.
– Igjen ser vi viktigheten av at politikere og utbyggere planlegger helhetlig når de utformer byen, det å flytte rusmiljøet hadde stor påvirkning på blant annet på boligprisene, sier Tvedt Fredriksen.
Hun fremhever at Damsgård trenger en oppgradering der boliger, service- og aktivitetstilbud spiller sammen til det beste for alle.
– Damsgård er et fint område med stort potensial, det er sentrumsnært samtidig som det har nærhet til sjø og friluftsområder. Dette vet vi er kvaliteter som folk setter pris på. 

 

Til venstre: Administrerende direktør Veslemøy Tvedt Fredriksen, og regionleder Tor Ramsøy i Eiendomsmegler Vest. 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost