Det beste er å legge boligen ut for salg i slutten av mars eller begynnelsen av april.

Legg ut boligen for salg før påske!

Vårslippet av boliger ventes å komme tidligere enn vanlig. Nå rådes boligselgere til å komme i gang med salgsjobben før påske. Familieboliger er mest attraktive.

- Når bør folk legge eiendommen sin ut for salg? Det spørsmålet får vi omtrent daglig, sier Veslemøy Tvedt Fredriksen, administrerende direktør i Eiendomsmegler Vest.
Etter en god start på året er hun tydelig i sin anbefaling.
- Generelt anbefaler vi å kontakte megler i god tid før man skal selge, da blir salgsprosessen best. Mange ønsker å vente med salg av familieboliger til mai når gresset er grønt og hagen ser fin ut, men i år opplever vi at kjøperne allerede er i markedet. Lite snø og vårlig vær gjør også at vårslippet av boliger ventes å komme tidligere enn vanlig.
- Vanligvis er vårslippet etter påske, men siden påsken er sen i år og været i vinterferien har vært så vårlig, er det ingen grunn til å vente, sier Tvedt Fredriksen.

Variert på Vestlandet
Eiendomsmarkedet har hatt en god start på året og mange boligselgere på Vestlandet kan være fornøyde med gode priser.
I februar sank boligprisene i Bergen med 1,9 prosent, og det tok i snitt 44 dager å selge en bolig. Januar var en svært sterk måned, og det var naturlig med en korrigering av prisnivået i februar. Vi tror på en stabil og svakt vekst i løpet av våren, sier Tor Ramsøy, regionleder i Bergen i Eiendomsmegler Vest. Det viktigste for de som skal selge er forutsigbarhet i markedet og rask omsetningshastighet.
Vi erfarer at det er fin balanse mellom antall boliger som er til salgs og antall som er på boligjakt, det er et ganske stabilt marked uten de helt store overraskelsene. Familieboliger er etterspurt, og vi ser stadig flere budrunder som resulterer i salg over prisantydning. Som alltid på Vestlandet er det visse geografiske forskjeller. Generelt opplever vi markedet som bra for både kjøper og selger.

Arna utmerker seg
I Arna utenfor Bergen er det kamp om boligene. Kvadratmeterprisen har gått opp fra 29 250,- til 31 388,- fra samme periode i fjor.
– Det er sjeldent vi har hatt så god aktivitet på starten av året. Det er lite til salgs men boligene som er lagt ut er det kamp om. Generelt ser vi en stor etterspørsel etter familieboliger med riktig beliggenhet, sier Kim Stavang Olsen, salgsleder ved Eiendomsmegler Vest Arna.
Så langt i 2019 er det solgt 25 boliger i Arna bydel. Av disse har Eiendomsmegler Vest solgt 13, som gir en markedsandel på hele 52 prosent.
– Særlig februar måned opplevde vi stor etterspørsel og gode budrunder. En uke hadde vi på fire dager fire boliger som ble solgt for gode priser. Dette gir oss gode forventninger om markedet i månedene som kommer, sier Stavang Olsen.
Siden det er mangel på boliger i Arna anbefaler han boligselgere til å ikke vente på at gresset skal bli grønt men gå i gang med boligsalgsprosessen snarest mulig.

Til venstre: Administrerende direktør Veslemøy Tvedt Fredriksen, regionleder Tor Ramsøy og salgsleder i Arna, KIm Stavang Olsen i Eiendomsmegler Vest. 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost