Eiendomsmegler Linn Bjørlo anbefaler alle ta kontakt med megler i god tid før boligen skal legges ut for salg.

Solgt etter første visning

50 prosent av boligene som ble lagt ut for salg i juli og august hos Eiendomsmegler Vest i Rogaland ble solgt etter 1. visning.

Vi ser at det er en økende trend i markedet. I perioden juli til august ble det lagt ut 100 boliger og 50 av disse er blitt solgt etter første visning. Dette viser at selgerne er flinke til å lytte til våre råd, sier Rune Ree, regionsleder Sør i Eiendomsmegler Vest. 

– Det er et godt utvalg i boligmarkedet og du kan få mye for pengene i dag, påpeker han. 

Seks av ni boliger solgt på kort tid

Eiendomsmegler Linn Bjørlo merker godt at boligene flyr unna som varmt hvetebrød. Seks av de ni boligene som hun la ut for salg i regionen i juli og august ble nemlig solgt etter første visning. Det skyldes ikke flaks, men godt forarbeid av både megler og selger, ifølge Bjørlo - som er blitt kåret til «supermegler» opptil flere ganger i år. 

– Av solgte boliger i august, ble fire av åtte boliger solgt over prisantydning, én ble solgt til prisantydning, og tre ble solgt under prisantydning, forteller Bjørlo. 

Dette viser at det er god aktivitet, men at markedet fortsatt er prissensitivt. 

I denne perioden solgte hun et rekkehus, to eneboliger, en tomannsbolig og fire leiligheter i områdene Stavanger, Sandnes og Sola.  

Slik selger du etter første visning

– Hva tror du er årsaken til at flere av boligene selges etter 1. visning? 

– Det er ikke en selvfølge at det skjer. Mye avhenger av hvor mye selgerne lytter til rådene som de får, både når det gjelder prising og klargjøring. Jeg er ærlig på befaring og beskriver gjerne tiltak som må gjøres for å få til en god salgsprosess. Ikke alle er glade for at de må i gang med maling, sliping av gulv og så videre, når de egentlig hadde tenkt å legge boligen for salg neste uke, forklarer Bjørlo:

– Vi ser at de som tar imot rådene, veldig ofte får igjen for det. Styling eller delstyling har også vært en god bidragsyter i flere tilfeller.

Hun anbefaler alle å komme i kontakt med megler i god tid før salget, slik at de kan gi råd om hva som lønner seg å gjøre i det konkrete tilfellet. 

Hun forteller at kundene ofte drømmer om en spesifikk salgssum som ikke er forankret i virkeligheten. 

  En for høy pris kan skremme bort potensielle kjøpere. Her er det også viktig å lytte til råd fra megleren. Vi kjenner markedet, sier Bjørlo.    

Flere boliger solgt i 2019

Ifølge Bjørlo er det stor forskjell på antall solgte boliger i 2018 og 2019. 

  – Prisene har ikke nødvendigvis gått opp, men det er flere boliger som har blitt solgt i år sammenlignet med samme periode i fjor, opplyser Bjørlo.

Hittil i år er det cirka 400 flere omsatte boliger i totalmarkedet, ifølge Eiendomsverdi.

    Vi har til sammenligning hos oss hatt en vekst på cirka 25 prosent på antall solgte i samme periode. Det vil si vi tar markedsandeler, noe som er svært hyggelig og er etter planen vår, sier Ree fornøyd.

Toppsesong i boligmarkedet

Høsten er en god tid å få solgt boligen på. Men hvorfor er det egentlig slik?  

– Høsten, spesielt fra september av og helt frem til jul, har vi som regel god fart i bransjen vår. Det er flere og flere kjøpere ute i markedet nå og utvalget er godt, samtidig som vi jobber aktivt med å få lagt ut flere nye salgsobjekter fremover, forteller regionslederen. 

Siden mange venter på å selge boligen sin til etter sommerferien, blir det et naturlig rush av nye boliger på markedet i løpet av høsten. 

 Prises eiendommene riktig, er det store muligheter for effektive og gode salg, Husk; du kjøper og selger som regel i samme marked, påpeker Ree.

Skal du selge? Ta kontakt med Linn og resten av gjengen i Stavanger HER

 

Linn Bjørlo

Mobil: 452 19 003

E-post: linn.bjorlo@emvest.no

 

 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost