Fra venstre: Pål Kristian Fogge (salgsleder i Fana), Veslemøy T. Fredriksen (adm. dir.) og Anne Frostad (leder oppgjørsavd.).

Påsken kan bli høytid for boligkjøp

Med hytteforbudet kan årets påske for første gang gi en topp i boligmarkedet. Tross lavere volum på grunn av koronautbruddet, viser nye tall fra Eiendom Norge at prisene er stabile i et marked som fortsatt er aktivt.

Koronautbrudd og usikkerhet i arbeidsmarkedet har naturlig nok gitt fall i boligsalget. De to første ukene etter 12. mars fikk vi en brå nedgang i volum, og tall som svingte daglig. Deretter har det stabilisert seg og vi ser tegn til utflating. Prisene har gått marginalt ned med -1,4% på landsbasis, og -1,5% i Bergen, sier Veslemøy Tvedt Fredriksen, adm. dir. i Eiendomsmegler Vest. 

Lokale forskjeller

På Vestlandet ser vi lokale forskjeller som kan henge sammen med næringsgrunnlaget i det aktuelle området. Mange på Vestlandet som jobber i reiseliv og oljerelaterte virksomheter er kanskje usikre på fremtiden akkurat nå. I Stavangerområdet slår fallende oljepris ekstra sterkt ut. Der hvor offentlig sektor står sterkt, er nedgangen lavere, forteller Fredriksen.

Det er for tidlig å si noe om utviklingen lenger frem, men erfaringen de siste ukene viser at det er fullt mulig å holde eiendomsmarkedet i gang på et bra nivå så lenge ikke myndighetene kommer med nye, drastiske tiltak. «Gassen» er lave renter, og «bremsen» er jobbusikkerhet. Noen kunder vil nok også se på dagens situasjon som en mulighet for å gjøre gode boligkjøp.

Hjemmepåske

Vi er veldig spent på hvordan aktiviteten blir i påsken siden stort sett alle holder seg hjemme i år. Vanligvis er det stille i boligmarkedet, men vi ser at vi allerede nå har 80% økning i visninger målt mot i fjor påske.

Når folk spør om råd, så er vår anbefaling som alltid, å kjøpe bolig etter behov, og ikke for å spekulere. 

Vi i Eiendomsmegler Vest ønsker alle en riktig god påske! Ta vare på hverandre, og følg smittevernreglene. 

 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost