Nå tar markedet seg opp

Rekordlave renter og boligpriser som holder seg godt gir høyere aktivitet.

Boligprisene i Bergen er 1,5 % høyere enn for ett år siden, og bankene kapper om å sette ned rentene. Aldri har det vært billigere å låne penger til bolig.

Vi anbefaler alltid å kjøpe etter behov og tenke langsiktig i forhold til boliginvesteringer. Nå er en fin tid for å kjøpe og oppgradere til noe større hvis man har anledning, og det er ingen grunn til å avvente salg.

Lave renter

Lave renter i mange år fremover, sammen med tegn til at folk kommer tilbake i arbeid, har redusert frykten i boligmarkedet og ført til at aktiviteten er på vei opp.

Budrunder

Meglerne i Eiendomsmegler Vest melder om budrunder med mange deltagere for populære objekter, og god interesse for familieboliger.

– Det som er avgjørende for boligselgere nå er sette riktig prisantydning. Med riktig og realistisk prising kommer folk på visning. Meglers kompetanse og kunnskap om nærområdet er blitt enda viktigere de siste månedene, sier Veslemøy Tvedt Fredriksen.

Gjennomsnittlig salgstid i Bergen sist måned var 32 dager. Det er raskere enn resten av landet, som hadde 55 dager i gjennomsnitt, viser tall fra Eiendom Norge.

Stavanger

Også i Stavanger økte boligprisene i april, med 0,5 prosent. Her er markedet imidlertid mer preget av koronakrisen og den lave oljeprisen, og boligprisene er ned 2,4 prosent det siste året.

Hittil i år er det blitt lagt ut og solgt færre boliger i Stavanger enn i fjor. Med rekordlav oljepris er det kanskje ikke så overraskende. Men nå som oljeprisen stiger moderat og renten går mot null, er det grunn til forsiktig optimisme også i Stavanger, tror Tvedt Fredriksen. Den langsiktige effekten av alle tiltakene som er gjennomført er vanskelig å spå, men på kort sikt ser det lysere ut. 

 

Bilde over: Administrerende direktør i Eiendomsmegler Vest, Veslemøy Tvedt Fredriksen. 

KILDE: Eiendom Norge

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost