Historisk boligprisøkning i mai

Tidligere kriser har vist at boligmarkedet kvikner til ganske raskt, det har det gjort også denne gangen. Raskere enn jeg turte å håpe på da korona inntraff, sier administrerende direktør i Eiendomsmegler Vest, Veslemøy Fredriksen.

Torsdag 4 juni kom tallene som viser at boligprisene i Bergen hadde en oppgang på 2,1 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,3 prosent. I Stavanger er oppgangen på 1,8 prosent.

Koronakrisen ser ikke ut til å ha bitt på boligmarkedet, slik en del eksperter forventet. På Vestlandet ble det solgt litt over 2000 boliger i mai i fjor. I år ligger salget rett under, viser tall fra Eiendomsverdi.

Stabilt marked

Det virker som den rekordlave renten trumfer usikkerheten i jobbmarkedet foreløpig.

Vi vet at næringslivsledere på Vestlandet hadde lavere investeringsvilje etter Q1 og at det kan ta tid for enkelte næringer å komme seg opp på normalt nivå, men vi ser ikke nevneverdig effekt av dette på bruktboligmarkedet. Prisene har holdt seg godt og aktiviteten i markedet er tilbake til normalt nivå.

Vi, som mange andre, ble truffet av den umiddelbare nedgangen i mars, men har nå alle meglere i full sving igjen!

Nesten tilbake til normalen

Fordi mange tenker nært og lokalt, ser vi som forventet at hytter med god beliggenhet blir solgt fort til gode priser. Her skulle vi gjerne hatt flere hytter tilgjengelig.

Nybyggmarkedet viser også tegn til forsiktig optimisme og vi forventer at en del ting som ble satt på vent får en oppstart på sensommer/høst selv om det nok tar tid før vi er helt tilbake på nivå.

Vi er kommet gjennom denne første fasen på en god måte. Gjennomsnittlig salgstid i Bergen sist måned var 37 dager. Det er raskere enn resten av landet, som hadde 54 dager i gjennomsnitt. Vi er glade for at vi i dag jobber i et mer eller mindre friskmeldt marked, sier Fredriksen.

Bilde: Veslemøy Fredriksen, adm. dir. i Eiendomsmegler Vest.

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost