Administrerende direktør i Eiendomsmegler Vest, Veslemøy T. Fredriksen.

Sterkt marked gir junirekord

Det svinger virkelig i boligmarkedet om dagen, salgsvolumet for juni er all-time high!

Dette halvåret har vært spennende og krevende, og vi er noen erfaringer rikere. Etter en kort koronanedtur pekte pilene oppover og markedet kviknet til igjen. Lave renter og høy aktivitet gjør at vi noterer rekord i antall solgte boliger i juni, sier adm. dir. Veslemøy T. Fredriksen.

Gode resultater skyldes fantastisk stå-på-vilje fra alle våre ansatte gjennom en krevende tid. Takk også til alle kunder som har gitt oss tillit så langt i år!

Nå gleder vi oss til en aktiv boligsommer og våre meglere holder visninger i hele sommer.

Den høye aktiviteten fortsetter

Vi tror juli vil bli sterkere enn normalt, det kommer flere eiendommer i markedet nå og kjøperne får mer tid enn tidligere år til å gå på visninger i sommerferieperioden.

Det er forventninger om ytterligere vekst gjennom sommeren. Jeg anbefaler folk om å kjøpe før de selger dersom man i samråd med banken finner dette forsvarlig, sier regionleder i Bergen, Tor Ramsøy. Rådet baserer seg på dagens markedsituasjon med lav rente og en stabil koronasituasjon.

Da kan man lete etter drømmeboligen i ro og fred. Videre vil man sannsynligvis selge til en bedre pris om noen måneder.

Boligselgerne bør la boligen ligge på markedet gjennom sommeren dersom det er mulig. Sannsynligheten er stor for god aktivitet gjennom juli og august – for alle boligtyper.

Skal du kjøpe bolig, så anbefaler vi å forberede deg godt! I et godt marked må kjøpere stille forberedt. Du vet aldri når første budet kommer. Har du vært i banken?

Stekt marked i distriktene

Etter en stille periode tidligere i år, ble juni også en god måned i distriktene. Særlig i områdene i Nordhordland og Hardanger, der det omtrent var full stopp den perioden Norge var stengt i grunnet korona, sier regionleder i nord Magne Storheim.

Omsetningstiden er lav og vi oppnår gode priser på det som selges. Den mestselgende eiendomsmegleren i Eiendomsmegler Vest i juni sitter faktisk i Norheimsund, nemlig Svein Olav Holdhus.

Gårdsbrukene har også vært ettertraktet i denne perioden – det er solgt flere slike både i Nordhordland og Hardanger den siste tiden, forteller Storheim.

Høyt tempo også i Rogaland

Juni måned var også sterk i Rogaland, her solgte vi betydelig mer i juni i år sammenlignet med fjoråret, sier regionleder i sør, Rune Ree. Det er gøy å registrere at mye av det som blir lagt ut for salg går etter første visning, og noen objekter får også gode bud før visning.

De siste ukene har det også blitt lagt ut færre eiendommer enn hva som blir solgt i totalmarkedet i Sør, og vi får tømt varelageret som har vært høyt, slik at balansen mellom tilbud og etterspørsel blir sunnere. Men det er fortsatt behov for et høyt volum på nyheter ut i markedet fremover også, vi har mange som ønsker å kjøpe i vår portefølje, fortsetter Ree.

Stor etterspørsel etter fritidsboliger

Det er spesielt hyttemarkedet som har hatt god fart nå i den første sommermåneden, og under er et eksempel på en fritidsbolig som gikk unna som varmt hvetebrød.

Bilde: Lyngnesveien 53 i Nordhordland ble nylig solgt.

Denne fritidseiendommen er innenfor en times reise fra Bergen, vei frem, sjølinje, god kvalitet både ute og inne, innlagt vann og avløp. Perfekt for barnefamilier. Kvalitet selger! Over 16.500 klikk på annonsen, 20 fremmøtte på visning, solgt etter 3 dager godt over prisantydningen.

Våre eiendomsmeglere står klare for deg som skal i gang med et boligsalg eller boligkjøp, vi lover å ivareta deg på beste måte, og stå sammen med deg helt til boligen er solgt. Ta kontakt med oss for en trygg og god bolighandel. Du finner oss fra Jæren i Sør til Volda i Nord, finn din megler her.

Vi ønsker alle våre kunder og Vestlendinger en flott sommer, og tusen takk til alle boligselgere og boligkjøpere, vi er dere evige takknemlige for tilliten dere har gitt oss!

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost