Ingen kjenner Fana som oss

Ingen kjenner nærmiljøet sitt så godt som meglerne i Eiendomsmegler Vest Fana. Deres lokalkunnskap blir din trygghet når du skal selge eller kjøpe bolig i Fana.

– Du har selvsagt mer relevant kunnskap når du selger i et område hvor du er kjent. Vi som har barn kjenner til skolene, barnehagene og fritidsaktivitetene samt velforeningene, idrettslagene, Bybanen og ikke minst snarveiene, forteller eiendomsmegler Georg Halvorsen (48).

Siden 1996 har han jobbet som eiendomsmegler i Eiendomsmegler Vest og var med å starte opp kontoret på Lagunen i 2007.

– Det var faktisk jeg som solgte huset til faren til Pål. Da satt du i stuen og lekte med duplo, sier Halvorsen lattermildt og ser bort på kollega Pål Kristian Fogge (29).

Gjengen på Lagunen er en fin miks av unge og erfarne eiendomsmeglere som utfyller hverandre og spiller hverandre gode. Alle er fra Fana og er både kolleger og gode venner. 

– Vi sørger sammen ved tap og feirer ved seier, sier trainee Anniken Gjertsen (27).

  Å ha det gøy på jobben og være trygg, er en forutsetning for å kunne lykkes som megler, påpeker Jørn Tage Hereide (44).

 

Dette er kjøperne mest opptatt av

Meglerne i Fana er enige om at de har drømmejobben. Hver dag møter de mange hyggelige mennesker og kommer tett innpå livene deres. 

   Som megler må du tilpasse deg mange typer mennesker. Dette er en livsstil. Før ringte folk når de skulle selge boligene sine, men nå må du ut og skaffe jobbene selv. Vi tar ingenting for gitt, forklarer Georg, som elsker å selge boliger når han er på ferie.

– Hvert objekt er personlig og et stykke arbeid. Det er tillitbasert, legger Pål til.

Beliggenheten og nabolaget er ofte det kjøperne er mest opptatt av når de skal kjøpe bolig.

– Jo mer vi vet om boligen og nabolaget, jo bedre blir opplevelsen for de potensielle kjøperne. Når du er lokalkjent er det lettere å treffe med prisantydning og du kan gjenspeile det kjøperen vil formidle, forteller Jørn.

 

Følelsesstyrte kjøp

En boligkjøpers største frykt er å kjøpe katta i sekken.

– Tryggheten du som megler klarer å skape er essensiell. Barnefamilier og pensjonister ser etter ulike ting, så vi må være gode på å lese kunden, sier Georg.

Når vi kjøper bolig, kjøper vi basert på følelser. Det hjelper lite med en god boligpresentasjon hvis det ikke når hjertet til kjøperen.

– Du må se for deg at du kan bo der og flest mulig må få den følelsen. Trender og stiler er ekstremt viktig, sier Pål.

Kvalitetsbevisste estetikere

Fana-kundene verdsetter kvalitet og er ikke redde for å pusse opp. Fasaden er viktig. Aldri før har eiendomsmeglere brukt mer stylister enn de gjør i dag.

– Kundene i Fana er villige til å betale for å style boligen. Det er fargevalg og riktige møbler tiltrekker seg publikum og kan avgjøre om en bolig blir solgt, forteller Georg. 

Anniken synes boligstyling er spesielt kjekt og viser ofte bildeeksempler for å tydeliggjøre hvorfor boligen bør styles før salg.

– Det er mye psykologi i jobben vår. Vi må gi de beste rådene for å få til det beste salget, forklarer hun.

– Hvorfor bør du kjøpe bolig i Fana?

– Fordi dette er den beste bydelen! Her kan du bo i enebolig, rekkehus eller leilighet, og du får nærhet til gode nabolag, kollektiv, flyplassen, ferjeforbindelser, store arbeidsplasser, butikker og alt du trenger, utbryter Pål.

Bli bedre kjent med meglerne våre HER.

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost