Taktskifte på Haugalandet

Antall boligsalg har økt med 38 prosent i perioden 1. april til 1. september.

Til sammenligning var det bare 750 boliger som ble solgt i samme periode i fjor. I år ble det solgt 1050 boliger. Salgsfarten har definitivt tatt seg opp i Haugesund.

– Korona har overrasket meg. Det lugget litt i mars, men så skjedde det stikk motsatte av det vi hadde fryktet. Vi har hatt en økning på 35 prosent i omsetning og bunnlinja er adskillig bedre enn de foregående årene, sier Reidar Vik, salgsleder og eiendomsmegler i Eiendomsmegler Vest Haugesund.

Dekningsområdene han refererer til er Bokn, Etne, Haugesund, Karmøy, Tysvær, Sauda, Suldal, Sveio og deler av Ullensvang. 180.000 mennesker er bosatt i dette området.

Det gode salget har ført til at Eiendomsmegler Vest Haugesund har måttet øke bemanningen, og har nylig gått fra ni til ti ansatte. Fremover ser de også behov for å forsterke Karmøy-kontoret.

 

Solgt etter første visning

Haugalandet har tidligere hatt et seigt boligmarked, der omsetningen av boliger har tatt fire måneder i snitt. Slik er det ikke lenger.

– Nå ligger gjennomsnittsomsetningen på 80 dager. Det omsettes like mange eiendommer som det kommer inn i porteføljen, så det er et sunt marked, forteller Vik.

Nå selges det også flere boliger etter første visning.

– Absolutt, det er adskillig flere boliger som blir solgt etter første visning enn tidligere. Dette er mer regelen enn unntaket, vil jeg si.

 

Flere unge boligkjøpere

Salgslederen har også bemerket seg at boligkjøperne er yngre enn tidligere.

– Dette har vi ventet på i mange år. Vi tror det har en sammenheng med at det er vanskeligere å studere i utlandet etter at korona-viruset inntraff, og at de unge velger å etablere seg på hjemstedet i stedet, forklarer Vik.

En annen viktig faktor er at boligrenten er lav, som gjør at flere kjøpere kommer ned fra gjæret.

– Bydelen Skåredalen i Haugesund er mest populær. I dette området er det størst etterspørsel og Skåredalen er det mest søkte boligområdet på Finn.no på Haugalandet, forteller Vik.

På Haugalandet er det mest vanlig å bo i enebolig, men de siste tre årene har rekkehus vært en økende trend.

– Vi selger jevnt på alle typer boliger. Det er ingen boliger som har raskere omsetning, men vi ser at prosjekterte enheter går saktere. Det som allerede er bygget er lettere å selge, sier han.

 

 

Bilde over: Salgsleder og eiendomsmegler Reidar Vik, i Eiendomsmegler vest Haugesund. 

 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost