Ikke vent med å selge

September var vår sterkeste salgsmåned i historien og trenden fortsetter i oktober, viser siste tall fra Eiendomsverdi.

Det er høy temperatur i boligmarkedet for tiden, og det er ingen grunn til å vente med å legge eiendommen din ut for salg om du har planer om å selge

I Bergen har det vært en prisstigning på 0,7 %, sier regiondirektør Tor Ramsøy. Gjennomsnittlig salgssum for et rekkehus er ca. 3,4 % høyere enn prisantydning, og eneboliger ligger ca. 1,3 % over prisantydning. Også på leilighetsfronten er det god temperatur, her ser vi priser på 2,8 % over prisantydning. Tomannsboliger ligger på 1, 2 % over prisantydning.

Det er også ny rekord i antall solgte boliger i oktober sammenlignet med tidligere år. Dersom vi sammenligner med tall fra oktober 2019, ser vi at det ble solgt 17 % flere boliger i år. 

 
Balanse mellom tilbud og etterspørsel

Rune Ree, regiondirektør for Eiendomsmegler Vest i Rogaland og Sunnhordland, melder om at det er solgt mer enn hva som er lagt ut til salgs av eiendommer i oktober. Dette betyr at den sunne balansen mellom tilbud og etterspørsel forsterkes, fortsetter han. Sammenlignet med oktober i 2019 ble det lagt ut 120 flere eiendommer enn det som ble solgt, og antall salg i år målt opp mot oktober i fjor viser en økning på 17 prosent.

 
Økende etterspørsel nord for Bergen

Nordover fra Bergen og opp mot Volda er etterspørselen etter bolig større enn det er tilgjengelige eiendommer på markedet. Denne tendensen forventes å fortsette nå frem mot jul, forteller Magne Storheim, regiondirektør for Nord.

Overordnet for regionen kan jeg si at det var høyere salgsaktivitet enn vanlig i oktober – dette samsvarer med det boligprisstatistikken fortalte. De eiendommene som ble riktig priset var ikke vanskelige å selge, tendensen nå er at det er for få eiendommer som legges ut for salg i forhold til etterspørselen. Dette ser ut til å fortsette nå inn i november.

Dersom denne tendensen holder frem, vil det trolig føre til ytterligere prispress på de eiendommene som blir lagt ut for salg den kommende tiden. Med andre ord kan det lønne seg å legge eiendommen ut i markedet tidligere enn planlagt – hvis noen tenker å selge på «nyåret».

 Vi har 21 kontorer på hele Vestlandet, fra Volda i nord til Jæren i sør, kontakt en av våre lokalkjente meglere i dag. 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost