Vestlandets mest snøsikre destinasjon Myrkdalen, ligger kun 2 timers kjøring fra Bergen, uten fare for stengte fjelloverganger.

Hyttemarkedet tar av på Vestlandet

Tall fra Eiendom Norges fritidsboligprisstatistikk 2020 viser at det har vært prisvekst og kraftig omsetningsøkning i hyttemarkedet i 2020. Denne trenden bekrefter våre eiendomsmeglere i hytteparadisene Kvamskogen, Myrkdalen og Sirdal.

– Det er et voldsomt trykk i hyttemarkedet i øvre Sirdal. På Fidjeland solgte jeg nylig en 20 år gammel hytte på 63 kvadratmeter til 3.810.000 kroner. Til sammenligning ble den solgt for 3.050.000 kroner i 2018, forteller Andreas Anda Dalmar, eiendomsmegler og salgsleder for Eiendomsmegler Vest Stavanger.

Det kom 45 interessenter og 24 visningsdeltakere, og hytten ble solgt dagen etter visning. Men det er ikke bare i de populære hyttefeltene at markedet er godt.

– Sist uke solgte jeg en hytte i Mydland, som ligger i nedre Sirdal, til 510.000 kroner. Hytten ble bygget på 70-tallet, 63 kvadratmeter og uten vei, vann, kloakk og strøm. I dette området har det normalt vært tungt å selge hytter, men nå er det flere som er på hyttejakt enn før, sier Andreas.

I fjor ble det solgt 127 hytter i Sirdal. Per nå er det bare 12 brukteiendommer for salg, mens det meste er nybygg. Gjennomsnittsprisen for en hytte lå på 3,4 millioner kroner i fjor.

Hytten fra 70-tallet i Mydland i nedre Sirdal ble solgt til 510.000,- kroner.

Salgbonanza i Myrkdalen

Salget og interessen for fritidsboliger i Myrkdalen nærmest eksploderte da snøen falt, og skianlegget kom i gang i november.

– Siden har det vært en utrolig pågang og mange salg over nyttår. Vi klarer knapt å ta unna, sier Tone Ravnanger, eiendomsmegler i Eiendomsmegler Vest Nybygg.

Hun opplyser at nybygg etter nybygg med fritidsleiligheter blir solgt svært raskt og mange står på ventelister for kommende nybyggprosjekter. Det samme gjelder for brukte fritidsboliger/hytter.

– Vintersesongen 2020/2021 ligger an til å bli den beste salgsesong vi har hatt så langt i Myrkdalen siden oppstarten av fjellandsbyen i 2001/2002, sier forteller Tone.

Frittliggende hytter ligger i prisklassen fra 7 til 11 millioner kroner, avhengig av størrelse og beliggenhet. Fritidsleiligheter ligger i prisklassen fra ca. kr. 2.5 mil. til ca.kr. 5 mill. avhengig av størrelse og beliggenhet.

 

Flere privatvisninger på Kvamskogen

På Kvamskogen ligger snittprisen på en hytte tett opp mot 2,5 millioner kroner, og det ble omsatt 55 fritidseiendommer gjennom megler i 2020.

– Hyttemarkedet har vært stabilt i alle år. Kvamskogen er et attraktivt marked som har hatt en stigende graf i alle år. Vi har ikke sett så mye endring når det gjelder pris og volum, men kjøperne er mer aktive. Det er god aktivitet på objektene og flere interessenter enn tidligere, opplyser Kjetil Aarsand, eiendomsmegler og salgsleder i Eiendomsmegler Vest Hardanger.

Onsdag kveld la han ut en hytte på Finn.no, og torsdag klokka 14 var flere bergensere klar for privatvisning.

Hyttene på Kvamskogen er en lett blanding av nye og gamle frittliggende hytter. Det er flertall av hytter fra 70-tallet med én etasje med hems.

 – Kundene er opptatt av beliggenhet. Lokaliteten kan du ikke gjøre så mye med, mens vei, vann og kloakk kan alltid legges til rette, forteller Kjetil. 

 

Skal du selge fritidsbolig? Vi har 95 eiendomsmeglere og 22 kontorer på Vestlandet. Sjekk ut våre fritidsboliger for salg HER.

 

PS! Visste du forresten av har et av markedets smarteste verktøy for boligannonsering? Snakk med oss om Zoom. En bedre måte og markedsføre bolig.

 

Fra venstre: Andreas Anda Dalmar, Tone Ravnanger og Kjetil Aarsand.

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost