Eiendomsmegler Vest i Haugesund opplever god aktivitet i boligmarkedet i hele Haugesundsområdet.

Selger flere eiendommer enn det legges ut for salg

Dette er en god tid å selge bolig på i Haugesundsområdet, spesielt hvis du har en nyere enebolig eller fritidsbolig.

– Omsetningshastigheten er vesentlig raskere enn før. For 14 måneder siden var det dobbelt så mange boliger til salgs sammenlignet med dagens marked. Nå tærer vi på reservelageret, opplyser Reidar Vik, salgsleder og eiendomsmegler i Eiendomsmegler Vest Haugesund og Karmøy.

Dekningsområdene er Bokn, Etne, Haugesund, Karmøy, Tysvær, Sauda, Suldal, Sveio og deler av Ullensvang. 180.000 mennesker er bosatt i dette området.

– For tiden ligger det ute cirka 350 boliger for salg i Haugesund og på Karmøy. Det er størst mangel på nyere eneboliger og det er selgers marked, forteller Reidar.

 

Eiendomsmegler Vest Karmøy: Fra venstre Sindre Steinsnes Mehus, Anette Østensen, Reidar Vik og Miriam Lie Løften.

Den beste salgsperioden

Midten av januar og fram til påske har normalt vært den beste tiden å selge bolig på, ifølge Reidar.

– Etter påske er utvalget større, men markedet er fortsatt det samme. Det betyr større konkurranse mellom boligene, påpeker han.

Hvis du planlegger å selge boligen din rundt påske, anbefaler han derfor å ta kontakt med megler allerede nå.

– En megler skal alltid klare å selge på kort tid, men i noen tilfeller er det lurt å forberede boligen for salg. Kanskje stuen trenger et malingsstrøk, eller brystpanelet i gangen bør fjernes?

 

Gir gode råd: Reidar Vik har erfart at planlegging og gode forberedelser før et salg kan lønne seg.

 

Pusset opp og fikk betalt for strevet

Nylig ble en 57 kvadratmeter toromsleilighet i Skeisvannsblokkene solgt til rekordpris takket være solid oppussing og godt samspill med megler. Leiligheten fra 1960 ble solgt til 1.550.000 kroner dagen etter første visning.

– Det var god butikk for en ung mann. I borettslaget har det aldri blitt solgt noe til denne prisen på denne størrelsen før. Vi hadde totalt 20 personer på visning og 10 på interesselisten. Allerede da visste vi at det var et godt tegn, forteller Reidar.

Han er svært fornøyd med å bruke Zoom til å finne de rette boligkjøperne, som er et helt nytt verktøy for digital markedsføring av eiendom.

 

Fritidsmarkedet tar av

Normalt selges det mest hytter på fjellet på vinteren, men i desember og januar har det blitt solgt overraskende mange sjøhytter på Haugalandet.

  Fritidsboliger tok også skikkelig av i fjor, og generelt har alle boligtyper fått en opptur det siste året. Flere velger å kjøpe fritidsbolig i Norge, som igjen øker presset på boligene som ligger ute, sier Reidar.

Han har jobbet som eiendomsmegler på Haugalandet i over 20 år. Nylig ble han kåret årets leder 2020 i Eiendomsmegler Vest.

– Det er veldig gøy å bli satt pris på. Vi er et godt team i Haugesund og på Karmøy og har nok levert på de områdene som skal leveres. Her er det viktig å være selvgående og levere på et høyt nivå.

 

Planlegger du å selge bolig? Ta kontakt med våre meglere i Haugesund eller på Karmøy. Eiendomsmegler Vest er blant de ledende eiendomsmeglerforetakene på Vestlandet, med 22 kontorer fra fra Jæren i sør til Volda i nord. Våre 95 eiendomsmeglere står klar for å hjelpe deg med ditt boligsalg!

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost