Meglerteamet på Askøy finner du på Kleppestø senter sammen med Sparebanken Vest. Fra venstre: Tom Rosenlund, Jeanette Dagsland Karlström og Lars Draugsvoll Mæland.

Fulle hus på visninger på Askøy

Det er langt flere som ønsker å kjøpe familiebolig enn det som ligger ute for salg på Askøy.

Eiendomsmegler Vest Askøy merker stor etterspørsel etter familieboliger.

– Nå kommer det mellom 15 til 30 interessenter på en enebolig. Det er sjelden at det er så mange på visning. Tidligere var det en til fire som var normalen, forteller Jeanette Dagsland Karlström, eiendomsmeglerfullmektig MNEF.

Nylig solgte hun en enebolig på Marikoven med 30 interessenter. Eneboligen ble solgt til prisantydning på 3,5 millioner kroner.

– Det betyr også at det er potensielt 29 personer som vil skifte bolig, påpeker kollega og eiendomsmegler, Tom Rosenlund, som er oppvokst på Askøy og har jobbet som megler i 25 år.

 

Rimeligere eneboliger enn i Bergen sentrum

Tom opplever at boliger som ikke ble solgt for to år siden nå får 25 personer på visninger. Flertallet av interessentene er fra Bergensområdet:

– På de fire siste eneboligene jeg har solgt har det dukket opp flere interessenter fra Bergen. Jeg tror de fra byen opplever at de får en rabatt når de kjøper hus på Askøy. På Kleppestø, Strusshamn og Tveit får du en enebolig til 4,5 millioner kroner, og det får du ikke i Bergen sentrum.

Mange bergensere har oppdaget den korte avstanden fra Askøy til Bergen sentrum, Sandsli, Kokstad og Flesland. Eneboliger som ligger i nærheten av Askøybroen er spesielt populære.

– Jeg solgte en enebolig bak Kleppestø senter som må totalrenoveres. Den gikk 700.000 kroner over prisantydning med over 30 interessenter, forteller Jeanette, som presiserer at boligen lå i et attraktivt område hvor det sjelden kommer eneboliger for salg.

 

Flere vil ha større hus

Akkurat nå er det lite eneboliger som ligger til salgs sammenlignet med etterspørselen.

– Det er stor konkurranse på sentrale og fine objekt på Askøy. Markedet har endret seg mye de to siste årene. Forutsetningene for å få mer for en familiebolig er gode, siden det kommer flere på visning, sier eiendomsmegler Lars Draugsvoll Mæland.

Pandemien har også gjort større hus mer trendy.

– Før var 180 kvadratmeter det ideelle. Nå er det større etterspørsel på eneboliger på over 200 kvadratmeter, sikkert fordi flere er på hjemmekontor, sier Tom.

 

Planlegger du å selge din bolig? Kontakt en av våre eiendomsmeglere på Askøy.

Skal du kjøpe bolig? Snakk med Sparebanken Vest om boliglån og finansieringsbevis før du skal på visning!

PS! Visste du at Zoom fra Eiendomsmegler Vest er et supersmart verktøy for digital markedsføring av eiendom? Snakk med våre meglere om Zoom.

 

 

 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost