Det er virkelig fart i hyttemarkedet for tiden!

Tre ganger så fort å selge fritidseiendom

Omsetningshastigheten på hytter har gått fra 153 til 51 dager sammenlignet med samme periode i fjor. Hyttebryteren gikk på da Høie oppfordret oss til å ta sommerferien hjemme.

Fritidsmarkedet er all time high! Hittil i år er det solgt tre ganger så mange fritidseiendommer som i samme periode i fjor, sier Veslemøy Tvedt Fredriksen, administrerende direktør i Eiendomsmegler Vest.

I fjor var det var full stopp i fritidsmarkedet fra 12. mars frem til slutten av april, som er en naturlig forklaring på forskjellene. Senere i 2020 økte farten betydelig i hele markedsområdet og fortsatte videre inn i 2021. 

 

Det meste går over prisantydning

Hyttemarkedet i Region Nord (Hardanger, Voss, Nordhordland, Sunnfjord, Nordfjord, Sogn og Søre Sunnmøre) hadde enda sterkere vekst enn landsgjennomsnittet i første kvartal. I Region Sør (Jæren, Sandnes, Stavanger, Haugesund, Karmøy og Stord) har det meste av fritidsboliger gått 1,4 prosent over prisantydning. I fjor lå det på minus 4,2 prosent i samme periode, forteller Veslemøy.

Hyttemarkedet var rekordsterkt i første kvartal, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå. Det ble solgt 49 prosent flere hytter totalt i Norge sammenlignet med første kvartal i fjor.

 

Selger boliger i høyt tempo

Fremover forventes det et stort tilsig av eneboliger og flere fritidseiendommer ved sjøen i regionen.

– Vi går inn i høysesong for salg av familieboliger og leiligheter til studenter. Det er lurt å forberede seg nå, siden mange vil ha alt klart til høsten. Vi har 95 meglere som står klare til å hjelpe, sier Tvedt Fredriksen.

Folk kjøper og selger boliger i høyt tempo. I Region Bergen (Bergen, Os, Askøy og Sotra) er omsetningshastigheten på 35 dager, mens det i fjor tok i gjennomsnitt 50 dager. Region Nord ligger på 74 dager, mens det tok 103 dager samme periode i fjor. Region Sør ligger 84 dager, som i fjor lå på 102 dager.

 

Er du på jakt etter fritidsbolig? Sjekk vår utvalg her. Vurdere du å selge din fritidseiendom? Kontakt en av våre 95 meglere på Vestlandet. De står klare for hjelpe deg!

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost