I tillegg til Nordhordland dekker dette meglerteamet Masfjorden, Gulen, Fedje og Austrheim.

Stor etterspørsel etter familieboliger sentralt i Knarvik og på Frekhaug

Familieboliger er sjelden vare i sentrale Nordhordland og selges fort. Siden i fjor har eneboligprisen økt med 640.000 kroner sentralt i Knarvik.

– Brukte boliger er etterspurt i sentrale strøk på Frekhaug og i Knarvik. Her bygges det nesten ikke nye hus for tiden, og det er mange som ønsker å bo sentralt med en hageflekk. Mesteparten av det som bygges er utelukkende leiligheter, sier Hans Petter Midbrød, salgsleder og eiendomsmegler.

Eneboligene selges fort i disse områdene, og omsetningshastigheten er på mellom 10-17 dager. Noe som er en dramatisk forbedring fra samme periode i fjor, som var 72 dager i Knarvik og 119 dager på Frekhaug. På en bolig mellom 140 og 180 kvadratmeter, koster det fra 3,5 millioner kroner og opp. 

– Oppussingsobjekter går lett over tre millioner kroner i dette området, mens finere boliger med nyere standard ligger mellom seks og syv millioner kroner. Folk vil ha minst mulige naboer, men bo sentralt, forteller Hans Petter.

Salgsleder og eiendomsmegler i Nordhordland, Hans Petter Midbrød.

I fjor hadde en enebolig sentralt på Knarvik en gjennomsnittspris på 4.063.684 kroner i perioden januar til juni, mens i år er gjennomsnittsprisen på 4.703.831 kroner, ifølge tall fra Eiendomsverdi.no.  Til sammenligning var gjennomsnittsprisen på eneboliger sentralt på Frekhaug på 4.141.042 kroner, mens det i år har gått opp til 4.351.863 kroner.

– Det er for lite eneboliger ute i markedet, noe som driver prisen høyt grunnet høy etterspørsel. Eier du en enebolig og vurderer å selge, vit at dette er den beste tiden å selge på, påpeker Hans Petter.

 

En halvtime unna Bergen sentrum

Han har jobbet 14 år som eiendomsmegler og er så godt kjent i Nordhordland at både han og kollegene kunne bestått kjentmannsprøven til taxisjåførene.

– Når vi har visninger på Frekhaug, kommer det ofte Bergensere. Du kan få en fin enebolig med hage til samme pris som et bra rekkehus i Åsane med litt lengre reisevei til Bergen, forteller Hans Petter.

I Eiendomsmegler Vest Nordhordland jobber han sammen med regiondirektør Magne Storheim og eiendomsmeglerne Preben Vatne, Torgeir Glomnes, Lene Rikstad (permisjon), Lisa Marie Tvedt (permisjon) og eiendomsmeglerfullmektig Lene Dragøy og Line Jeanette Heggelund.

I tillegg til Nordhordland, dekker meglerne et stort geografisk område: Masfjorden, Gulen, Fedje og Austrheim.

 

Enebolig til lavere pris

Det er spesielt de sentrale strøkene i Nordhordland som er populære blant småbarnsfamiliene. I tillegg til nok boltreplass er disse boligkjøperne spesielt interesserte i:

  • Nærhet til barnehage og skole
  • Infrastruktur
  • Utsikt og sol
  • Nærhet til butikker

 – Vi vet hva kjøperne ser etter når de er på boligjakt og vet hvordan boligen din kan presenteres best mulig. Til og med på bygda er det økende bruk av styling, og vi ser at de som velger dette får ofte mer for eiendommen enn hva de hadde sett for seg. Salget går fort, lover Hans Petter.  

 

Vurderer du å selge eneboligen din i Knarvik, på Frekhaug eller andre deler av vakre Nordhordland? Eiendomsmegler Vest Nordhordland kan hjelpe deg med å nå ut til flest mulig interessenter.

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost