Det har så langt vært en forrykende bolighøst i Stavangerregionen.

Solgt etter første visning i Stavanger

For en høst! I Stavanger selges de aller fleste boliger etter første visning.

– Boligmarkedet er veldig bra. Stavanger har vært utfordrende siden oljekrakket i 2014, men bare det siste året har prisene steget med ti prosent. Vi ser stadig mer folk på visningene, og tror det er fordi kjøperne har mindre å velge mellom, sier Dan Bengtsson.

Dan er utdannet både økonom og eiendomsmegler, og har jobbet som megler siden i 2010. Han får støtte fra meglerkollega Daniel Løken, som har jobbet i bransjen siden 2011.

I år har det aller meste gått etter første visning, men meglerne tar ikke noe for gitt:

– Det er viktig å sette riktig pris med én gang. I Eiendomsmegler Vest har vi gode redskaper til å vurdere hva prisen bør være. Det er når boligen er ny i markedet at du har best sjanse på å få solgt. Priser du deg for høyt blir du liggende, og boligen blir «brukt opp», forklarer Daniel.

 

Fra venstre: eiendomsmeglerne Dan Bengtsson og Daniel Løken. 

Stor etterspørsel på dyrere eneboliger og leiligheter

Det er et spesielt godt marked for dyrere eneboliger og leiligheter i Stavanger.

– Eneboliger over syv millioner kroner selges fort. Mange er solgt dagen etter visning. Vi opplever mange visningsdeltakere på disse objektene, sier Andreas Anda Dalmar, salgsleder for Stavanger-kontoret.

 Boligsalg handler om å oppnå best mulig pris. Nylig solgte Eiendomsmegler Vest Stavanger en bolig for 8,9 millioner kroner. Her var det 50 visningsdeltakere som møtte opp.

 – Vi solgte nettopp en enebolig for 9,06 millioner kroner på Hundvåg. Her var det 15 visningsdeltakere og fire budgivere. En enebolig på Stokka fikk 15 deltagere og ble solgt for 12,7 millioner kroner, legger eiendomsmegler Linn Bjørlo til.

 

Salgsleder og eiendomsmegler Andreas Anda Dalmar og eiendomsmegler Linn Bjørlo.

Velg riktig megler

– Hva er viktigst å tenke på når du skal selge bolig i Stavanger?

 – Å velge riktig megler. En god megler skaper trygghet, er tilgjengelig, er god på markedsføring, lokalkunnskap, oppfølging og rådgivning. Det må være god kjemi og du må kunne stole på oss. Det er i budrunden vi tjener pengene dine, sier Dan.

En god presentasjon av boligen er viktigere enn noen gang.

– Selger kan få mye igjen for små grep. Vi anbefaler ofte en konsultasjonstime med stylist, som kan se boligen din med nye øyne. Det lønner seg å male lister og vegger for å heve førsteinntrykket, råder Daniel.  

– Få frem det du liker best ved boligen din i annonsen og prospektet. Vi styres av følelser når vi går på visning, derfor er det ekstra viktig å gi et godt førsteinntrykk. Det interessentene ser i annonsen skal stemme overens med virkeligheten, påpeker Dan.

 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost