Voss er et populært fritidsparadis både på vinter- og sommerstid.

Kamp om fine brukte fritidsboliger på Voss

Drømmer du om hytte eller fritidsleilighet på Voss? Her kan du gjøre et kupp.

– Voss er verdens beste plass å være aktiv. Her kan du være ute i naturen på sommeren og om vinteren. Vi har eventyrlig natur fra Unesco sine lister samt to verdensklasse skianlegg, sier Joachim Staal, eiendomsmegler hos Eiendomsmegler Vest Voss.

Ski og luftsport er hovedgrunnen til at østlendingen flyttet til Voss som megler i 2017. Han får god nytte av fritidsinteressene sine i jobben, for å han er over gjennomsnittet oppdatert på hvilke tur- og aktivitetsmuligheter som Voss har å tilby.  

– Det er mange fine fritidsboliger på Voss med gode muligheter. Eiendommer som ligger i nærheten av skianlegget selges fort, mens det er overraskende lite respons på objektene som ligger litt unna skisenteret. Her kan du finne mange bra hytter med gode turområder til en rimelig penge, forklarer Joachim.

Joachim Staal er eiendomsmegler og flyttet til Voss på grunn av ski- og luftsport.

Fritidsbolig i alle prisklasser

Det er et stort sprik i prisene: fra 500.000 kroner til 12,5 millioner kroner. Dette viser at du kan få rimelige hytter utenfor skianleggene, men med en lavere standard, forteller meglerkollega Kristina Ringheim.

Som vossing har hun svært god lokalkunnskap i og omkring Voss.

– Det fine med å bo på Voss er at du har naturen rett utenfor døren. Vi selger en god miks av eneboligheter, leilighet og fritidseiendommer i området Vaksdal, Vik i Sogn, Eidfjord, Aurland, Mjølfjell, og Voss, forteller Kristina.

På Voss er det generelt lite tilbud, men høy etterspørsel etter fritidsboliger. Hvis hytte blir for stort, kan en leilighet i Voss sentrum være et godt alternativ. Men det koster.

– Det er ikke boplikt på Voss, så du kan finne sentrumsnære leiligheter rett ved siden av gondolen. En to-roms leilighet med sentral beliggenhet ligger på cirka tre millioner kroner. Disse selges ofte etter første visning, og det gjelder å være rask for jungeltelegrafen går fort, sier Joachim.  

 

Dette er mest populært

Beliggenheten betyr alt på Voss. Perifere fritidsboliger kan ta opptil fem måneder å selge.

– Hva folk er på jakt etter varierer veldig. Noen ønsker seg hytte rundt skianlegget i Bavallen eller Myrkdalen, men vi har også hatt god interesse på objekter på Mjølfjell og Vikafjellet. Noen ønsker seg en enkel hytte og har ikke noe imot å gå noen meter fra parkeringen, sier Kristina.

En hytte på Vikafjellet er sjeldent, i motsetning til en fritidsleilighet eller hytte i Myrkdalen.

– Når det dukker opp sjeldne bra hytter, som for eksempel på Mjølfjell, er det folkefest når hyttene har god plassering. Da er det godt oppmøte på visning og objektene går ofte til en god pris.

Kristina Ringheim er vossing og har særdeles god lokalkunnskap i regionen.

Slik blir du først om salgsobjektene

Ifølge Finn.no er det for tiden rundt 40 fritidseiendommer til salgs på Voss per i dag. Da er ikke nybygg og prosjekt tatt med.

Er du på jakt etter en fritidsbolig på Voss? Da er det lurt å lagre et Finn-søk og kontakte meglerne i Eiendomsmegler Vest.

Ring oss, vi har god kunnskap om gode friluftsområder som ikke alle kjenner til. Ofte har vi også informasjon om objekter som kommer ut for salg, slik at du kan bli informert før alle andre, råder Kristina.

Skal du selge fritidsbolig, gjør du lurt i å involvere megler på et tidlig stadium.  

– Da har du alle forutsetninger for å kunne gjøre det bra. Når du selger på året har ikke så mye å bety, det viktigste er å forberedelsene før salg. Vi har mange tips til hva som er lurt å gjøre, forteller Joachim, som har jobbet i bransjen siden 2010. 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost