Eiendomsmegler Vest sine stjerneskudd i Sør

Gjennom trainee-programmet til Eiendomsmegler Vest får megler-studentene de beste forutsetningene for å lykkes.

Siden 2016 har Eiendomsmegler Vest tatt inn nærmere 50 studenter til trainee-programmet, Stjerneskudd. Årlig tar de inn mellom fem og ti studenter. 

 – Vi har ambisjoner om å ha Vestlandets beste trainee-program. Når vi har stillingsutlysning på høsten, får vi opptil 70 søkere på fem trainee-stillinger. Det er et trangt nåløye å komme gjennom, for vi skal ha de beste, sier Martin Nikolai Nielsen, driftsdirektør i Eiendomsmegler Vest. 

 Programmet varer i tre år og mange blir fast ansatt i god tid før de er ferdig med studiene. Disse meglertalentene tør nemlig ikke Eiendomsmegler Vest å gi slipp på. 

 – Studentene skal være klare for å hente inn oppdrag og selge bolig når de er ferdig utdannet. Hos oss får de praktisk opplæring, god faglig kunnskap og trening på salg, slik at de behersker den krevende situasjonen det er å være helt fersk megler i tøff konkurranse med andre, forklarer Martin, som hadde ansvar for etableringen av programmet i 2016. 

 

Får en enklere oppstart som fullmektiger 
Eiendomsmegler Vest vektlegger studenter som har en sult, indre drive, og som skaper god kjemi med folk.  

– Vi ser etter positive bidragsytere til arbeidsmiljøet vårt, i tillegg til at de skal løse arbeidsoppgavene på en god måte. Det er viktig at de er gode på salg, men like viktig at de er lagspillere og bygger nettverk internt. Målet er at de skal være toppmeglere i Eiendomsmegler Vest, sier Martin. 

Sandnes har hatt trainee-ordningen siden 2016. Thomas Skjæveland, eiendomsmegler og salgsleder for kontorene i Sandnes og Jæren, merker at traineene får en enklere oppstart som fullmektiger.  

Disse er klare for å signere oppdrag, og er allerede godt kjent med kolleger og systemer. Det er også veldig verdifullt å kunne kjøre opplæring over flere måneder og år. Vi ser at det skaper tilhørighet og lojale kollegaer, forteller Thomas.  

 

Vi blir behandlet likt 
Ingeborg Kristine Vasshus er trainee ved Sandnes-kontoret, og opplever arbeidshverdagen som veldig variert. Hun startet som trainee i januar 2021, og vil megle fra fullt når hun er ferdig med studiene til sommeren.  

Jeg ble kastet inn i en hektisk arbeidshverdag, og det liker jeg. I starten observerte jeg hva og hvordan meglerne gjorde det, og prøvde deretter selv. Med konstruktive tilbakemeldinger, lærte jeg raskt. Fra dag én har jeg fått mye ansvar og tillit, og det vokser jeg på, sier Ingeborg Kristine.  

I det siste har hun også lært opp nye traineer i systemene. 

Det er viktig at de skal føle seg velkomne, trygge og sett, og være tilgjengelig for spørsmål hvis ikke sjefen er på kontoret. Selv har jeg blitt tatt veldig godt imot, og får bli med på alle møter, prisdiskusjoner, og møter med banken. Her blir jeg behandlet som en fullverdig kollega, forteller Ingeborg Kristine.  

 

Forberedt på megleryrket 
Jim Stian Vigre ble trainee hos Eiendomsmegler Vest Jæren i november. Han fikk høre om ordningen gjennom en fornøyd trainee, som fortalte hvor gøy han hadde det på jobb.  

Siden den gang har jeg alltid hatt lyst til å jobbe hos Eiendomsmegler Vest. Jeg vil bli megler for å jobbe med forskjellige folk, og synes kombinasjonen med kontorjobb og befaring høres gøy ut. Å kjøpe hus er dyrt og kanskje skummelt for noen, og da er det kjekt å kunne hjelpe dem med en trygg og god handel, sier Jim Stian.  

For meglerne har traineer en verdifull støttefunksjon, siden de kan hjelpe til med papirarbeid og visningshjelp. De blir en del av arbeidsmiljøet og får delta på arrangementer og sosiale tilstelninger. 

Jeg håper jeg kan gå fra studiet så klar som mulig til jobblivet. Det er mye praktisk vi ikke lærer på skolen som vi lærer her, som for eksempel å holde visninger, hvordan meglere vinner en befaring og alt papirarbeider som følger med å selge et hus. Når jeg er ferdig med studiene, er jeg mer forberedt på det som venter meg, forteller Jim Stian. 

Stjerneskudd i Sør: Ingeborg Kristine Vasshus, Mathias Engrønningen, Andrea Nordahl-Larsen og Jim Stian Vigre.

Fakta:

Stjerneskudd, trainee-programmet til Eiendomsmegler Vest

  • 3-årig program 

  • Krav: Du studerer eiendomsmegling og gjennomfører utdanningen 

  • Arbeidet som trainee er lønnet 

  • Som trainee gjør du alt som en megler gjør, bortsett fra å holde budrunder, signere egne kunder, bevitne signatur av dokumenter, lage e-takster og rådgi kundene. Det er meglernes ansvar. 

  • Du jobber tett på megler, deltar på befaringer og visinger, og lærer mye innen saksbehandling. 

 

 

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost