Johannes Austefjord og Remi Hereide har lang erfaring som eiendomsmeglere og elsker jobben sin!

Får kick av budrunder

Eks-skøyteløper Remi Hereide og livsnyter Johannes Austefjord ble eiendomsmeglere ved en tilfeldighet for 18 og 23 år siden. Fortsatt er de blant de mestselgende meglerne til Eiendomsmegler Vest, og har ikke sett seg tilbake.
– Jeg har vært på Nesttun-kontoret siden det ble åpnet i 2004. Jeg kom med møblementet, sier Remi Hereide og ler.  

 Det var slett ikke gitt at han skulle ende opp her. Remi tilhørte verdenstoppen blant skøyteløpere på slutten av 1990-tallet, og deltok i OL i Nagano i 1998. Da han la skøytene på hyllen i 2001, foreslo broren at han burde bli megler. Remi var skeptisk, men prøvde seg likevel som visningsassistent.  

 – Lillebror hadde helt rett. Dette var noe for meg! Megleryrket er på mange måter sammenlignbart med å drive toppidrett. Det er tøff konkurranse om oppdragene og vi må hele tiden prestere og levere resultater. Budrunder er noe av det gøyeste. Det gir et kick som jeg som idrettsutøver en gang følte på, forklarer han.  

 Han lever fortsatt etter skøytetrenerens råd: «Dagen i dag skal gjøres bedre enn den i går, men ikke så bra som den i morgen». Nå har Remi solgt over 1000 boliger. 

 – Jeg husker kundene igjen. Ofte kan jeg ta dem på navn og adresse, forteller Remi.  
 

Hadde ubegrenset med oppdrag 

Tilfeldighetene ville også ha det til at kollega Johannes Austefjord skulle bli megler.  

 – Min mor klippet ut en stillingsannonse i Bergens Tidende og mente jeg burde søke. På tidspunktet levde jeg herrens glade dager i et bofellesskap og hadde en bekymringsløs tilnærming til livet. Jeg søkte likevel og fikk jobben som meglerassist. Og siden har årene bare gått, forteller Johannes.  

 Han ble ansatt i Eiendomsmegler Vest i 1999 og tilhører Jonsvoll-kontoret. Siden har han solgt over 1500 boliger i Bergen sentrum.  Mye har endret seg i yrket siden han begynte.  

 – Da jeg startet var det veldig få meglere og vi kunne jobbe ubegrenset. Vi kunne nærmest stikke hodet ut av vinduet og få oppdrag. Så kom det flere meglere i markedet, prestasjonsbehovet ble større og kompetansekravet kom. Vi selger færre leiligheter enn vi gjorde tidligere, men det er på mange måter bra. Bransjen har blitt mer stueren, forteller Johannes.  

 
Tøffere konkurranse og færre salgsobjekt 

Remi synes det er tøffere konkurranse om oppdragene enn før: 

 – Nå er vi ofte i konkurranse med fem andre meglere. Heldigvis har verden blitt mer digital siden jeg startet og vi kan bruke tiden vår annerledes. Før måtte vi ta bildene selv, mens nå har vi fotografer, finere prospekter, og dokumentarbeidet har blitt digitalisert. 

 Hvis Remi får velge, vil han helst være ute på befaring med kunder. Da er han i sitt ess.  

– Vi som har jobbet så lenge opplever at kundene kommer tilbake og lever på anbefalinger. Jeg solgte en bolig til en kunde i 2005, og nå skal jeg selge den igjen. Det er helt klart tøffere når du er ny som megler og ikke har et nettverk, forklarer Remi.  

 
Frihet under eget ansvar 

For Johannes er det friheten til å definere sin egen arbeidsdag det han liker best med jobben sin.  
 
– Det er friheten som har holdt meg så lenge i bransjen. Du er din egen sjef. Yrket er av og på, tidvis veldig hektisk og arbeidskrevende, mens noen dager er rolige. Jeg selger alt fra små hybelleiligheter til store leiegårder og næringsbygg i mitt nedslagsfelt, sier Johannes.  

 Remi gleder seg til å gå på jobb hver eneste dag. Savnet etter kollegene var stort under pandemien med hjemmekontor. Nå er alle tilbake i det åpne kontorlandskapet, og humoren sitter løst. 

 – Jeg trives så godt med denne gjengen, sier Remi: 
 
– Vi er som en liten familie på Nesttun. Jeg må trives for å kunne levere gode resultater. Det har vært fristelser, men jeg har alltid tenkt: hvorfor prøve noe nytt når du har det bra der du er?  

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost