Blogginnlegg av Marianne Frønsdal

Vi gir deg gode tips om boligsalg samt aktuelle saker om boligmarkedet: 
Ja, vi elsker oppussing! Men har lommeboken din råd til det? Og hvordan bør du finansiere nytt bad?
Våren er en travel periode i boligmarkedet. Hva bør du tenke på før du klasker millioner på bordet for et nytt husvære?
Sen vår og tidlig høst er de månedene i året hvor flest boliger blir solgt her i landet. Men det betyr ikke nødvendigvis at alle bør vente med å selge til tulipanene blomstrer.
Tenk deg en egen, koselig hytte hvor du kan trekke deg tilbake fra hverdagens fjas og mas. Nå nærmer vi oss høysesong for kjøp og salg av hytter på fjellet. Hva skal til for at du får råd?
Finansministerens julehilsen i fjor var nye, strengere regler for boliglån. Bakgrunnen for å innføre nye regler er den ekstreme prisveksten vi har sett, spesielt i Oslo-området, og kraftig gjeldsøkning blant norske husholdninger.
Stille rundt bordet i lunsjpausen? Dette setter garantert fart i praten; I Bergen er i år påske- og vinterferien slått sammen. Hva synes kollegene dine om det? Og utnytter noen det ved å pakke kofferten og ta en langreise utenlands?
Ord som digitalisering og nye teknologiske løsninger er i vinden for tiden. Digitale tjenester har kommet for å bli, og det kommer stadig flere. Er det positivt for din økonomi?
Vi skriver januar i kalenderen. En måned forbundet med forventninger, erkjennelser og initiativ.
Julen står for døren og stadig flere velger å handle julegavene hjemmefra. Men hva må du være observant på når du handler på nett, og hvordan bør du betale?
Regjeringen har foreslått å øke BSU-grensen fra 200.000 til 300.000 kroner. Det vil forhåpentligvis lette adgangen/inngangen for unge til boligmarkedet.
Barn er forskjellige. Akkurat som vi voksne. På et tidspunkt blir barna voksne. Da må de klare seg selv. Også økonomisk. Hvordan kan et bankkort lære barnet gode vaner, ansvarsfølelse og kontroll? Hvilke kjøreregler gjelder for foreldre?
Å bare tenke på seg selv er befriende når man er ung, singel og barnløs leietaker. Litt mer komplisert blir det når du kjøper bolig med noen eller når du får en familie å ta hensyn til.
For har du noen gang tenkt på hvordan det vil bli for dine etterlatte dersom du faller fra?
Antakelig er svaret et rugende ja. Spesielt etter alle de nedbørsrekordene denne våren har bragt med seg. Men ikke ødelegg den etterlengtede ferien også. Husk et par sentrale ting i kofferten.
Vår og sommer er høysesong for små og store byggeprosjekter knyttet til hus og hytte. Fra 1. juli i år gjelder nye byggeregler som gjør at du (kanskje) slipper å søke kommunen om byggetillatelse, og kanskje sparer noen tusenlapper.
Noen ting er blitt så enkle at vi risikerer bokstavelig talt å glemme det. Som det å levere selvangivelsen for eksempel…
Rentenivået i Norge er lavt for tiden. Til glede for lånekunder og til litt mindre glede for sparekontokunder. Hva bør du tenke på når du skal spare?
Det kommer ingenting godt ut av om noen påtar seg for mye lån, verken for låntaker eller banken. Det er heller ikke slik at man kan låne ubegrenset. Så hva bestemmer hvor mye lån du får?
Naiv eller bare evig optimist? Å ta en «reality-check» på hvordan verden rundt oss kan påvirke akkurat din lommebok bør alle gjøre fra tid til annen.

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost