Blogginnlegg om økonomiske råd

Vi gir deg gode tips om boligsalg samt aktuelle saker om boligmarkedet: 
Ja, vi elsker oppussing! Men har lommeboken din råd til det? Og hvordan bør du finansiere nytt bad?
Min eldste sønn er på sin første boligjakt og dermed med på flere visninger og har allerede vært med i to budrunder. Selvfølgelig har han sjekket finansering, han som har en mor i banken – men der er mange leiligheter med varierende størrelse på fellesgjeld og husleie.
Når du skal kjøpe din første bolig er det mange usikkerhetsmomenter du trenger å vite mer om. Det er ikke nok å vite hva renten er og hvor mye du skal betale hver måned.
Ord som digitalisering og nye teknologiske løsninger er i vinden for tiden. Digitale tjenester har kommet for å bli, og det kommer stadig flere. Er det positivt for din økonomi?
Nyere tall fra Sparebanken Vest viser at bare 3 av 10 kunder har faste spareavtaler. Det er urovekkende tenker jeg i et så lavt rentemarked som vi har i dag, sier avdelingsbanksjef Britt Nyheim i Sparebanken Vest.
Vi skriver januar i kalenderen. En måned forbundet med forventninger, erkjennelser og initiativ.
Jeg leser i Dagbladet i dag om en dame som vil tilbake til det julen egentlig handler om – god mat, drikke og sosialt samhold. Hun ble lei av julegavehysteriet og de bestemte seg for å gjøre noen justeringer.
Å bare tenke på seg selv er befriende når man er ung, singel og barnløs leietaker. Litt mer komplisert blir det når du kjøper bolig med noen eller når du får en familie å ta hensyn til.
For har du noen gang tenkt på hvordan det vil bli for dine etterlatte dersom du faller fra?
Rentenivået for fastrente er rekordlavt. Sparebanken Vest tilbyr nå tre års binding til 2,4 % rente. Er det nå på tide for deg å binde renten?
Å komme inn på boligmarkedet er en stor terskel og et vendepunkt i livet. Det skjer ikke over natten, og forberedelsene starter for de fleste av oss flere år i forkant. Og når jeg sier forberedelse, så snakker jeg om sparing. Jeg opplever at mange unge er blitt mer bevisste på at det er både viktig og nødvendig å spare til bolig. Likevel skulle jeg så inderlig gjerne sett at det var flere sparere. Regjerningen la frem nye regler for boligfinansiering denne måneden. Her presiseres – viktigheten av å ha egenkapital ved boligkjøp.
Flere økonomiske rådgivere anbefaler at du har en langsiktig plan på sparingen din. Hvor mye vil du spare og hvordan kan du oppnå dine mål?
Naiv eller bare evig optimist? Å ta en «reality-check» på hvordan verden rundt oss kan påvirke akkurat din lommebok bør alle gjøre fra tid til annen.

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost