Blogginnlegg om bolig og eiendom

Vi gir deg gode tips om boligsalg samt aktuelle saker om boligmarkedet: 
Skal du selge boligen din i høst? Her er Eiendomsmegler Vest Sandnes sine beste tips til forberedelser før fotografering og visning.
Familieboliger er sjelden vare i sentrale Nordhordland og selges fort. Siden i fjor har eneboligprisen økt med 640.000 kroner sentralt i Knarvik.
Bor du på Jæren og vurderer boligsalg? Nå er det få boliger å konkurrere mot, som øker sjansen for raskt salg. Eilen vet hva som skal til for å få din bolig solgt.

Eiendomsmegler Eline Knapstad tok jobben med seg da hun flyttet tilbake til hjemstedet sitt, Florø. 1. januar åpner Eiendomsmegler Vest sitt første kontor i sentrum.
September var vår sterkeste salgsmåned i historien og trenden fortsetter i oktober, viser siste tall fra Eiendomsverdi.
Enebolig ble solgt for 2,5 millioner kroner over prisantydning.
Rekordlave renter og boligpriser som holder seg godt gir høyere aktivitet.
Hva er det første du bør gjøre når du planlegger boligkjøp? Her er Eiendomsmegler Vest og Sparebanken Vest sine 10 råd til boligkjøpere.
Status etter tre kvartaler av 2019 er klar. Prisstatistikken forteller om en flat utvikling, eller en svak nedgang nasjonalt.
50 prosent av boligene som ble lagt ut for salg i juli og august hos Eiendomsmegler Vest i Rogaland ble solgt etter 1. visning.
Usikker på hvilken eieform du bør velge? Vi viser deg de mest vesentlige forskjellene på borettslag og selveier.
Eiendomsmegler Vest etablerer en egen enhet for prosjektmegling/salg av nybygg ved kontoret i Stavanger i Region Sør, med Rogaland som kjerneområde.
Rune Ree som er leder for region sør hos Eiendomsmegler Vest legger til grunn at det blir stabil prisutvikling i Stavangers boligmarked når tallene fra Eiendom Norge legges frem mandag 6. mai.
Eiendomsmegler Vest åpnet fredag 8. mars sitt nye salgskontor på Landås i Bergen. Området har lenge vært attraktivt, og nå er det rift om nybygde leiligheter.

Boligprisene i januar økte som forventet og gikk opp 2,7 prosent nasjonalt. Det er store forskjeller på Vestlandet men prisene i storbyene øker.
Vårslippet av boliger ventes å komme tidligere enn vanlig. Nå rådes boligselgere til å komme i gang med salgsjobben før påske. Familieboliger er mest attraktive.
Politikerne må tilrettelegge for boliger i sentrum og næringslokaler bør få sin egen dating app. Bergenskonferansen 2019 fokuserte på muligheter heller enn utfordringer for byen.
Antall boligsalg øker, og vi har ansatt 19 nye medarbeidere i løpet av høsten for å kunne betjene enda flere kunder på Vestlandet.
Ikke alle boliger selges over prisantydning, men blir liggende en stund i markedet. Eiendomsmegler Vest opplever at boligkjøpere er blitt mer kresne til hva de vil kjøpe. Boligprisstatistikken for oktober viser en nedgang på 1,3 prosent i Bergen
2017 er over og vi kan se tilbake til ett år fylt av økonomiske paradokser.
Usikker på hvilken eieform du bør velge? Vi viser deg de mest vesentlige forskjellene på borettslag og selveier.
Boligprisene i Bergen sank med 0,6 prosent i juli. I landet sett under ett falt boligprisene med 1,2 prosent sist måned. I Oslo var nedgangen 2,8 prosent.
Drømmer du om et liv på landet der du kan høste egne grønnsaker og kanskje ha et hønsehus og et naust? Samtidig som du vil bo komfortabelt?
De fleste som kjøper seg bolig har en drøm om hva den kan bli i fremtiden. Bygge på, pusse opp og leie ut er gjerne spørsmål man stiller seg tidlig i kjøpsprossessen. Derfor kan det være nyttig å kjenne til de forskjellige boligtypene allerede før du drar på visning.
Sen vår og tidlig høst er de månedene i året hvor flest boliger blir solgt her i landet. Men det betyr ikke nødvendigvis at alle bør vente med å selge til tulipanene blomstrer.
43 prosent av folk i bergensregionen ønsker å bo i enebolig dersom de skal kjøpe bolig i morgen. Mange må glemme drømmen, iallfall dersom de ønsker å kjøpe nytt. I dag bygges det nesten bare blokkleiligheter.
Når du skal kjøpe din første bolig er det mange usikkerhetsmomenter du trenger å vite mer om. Det er ikke nok å vite hva renten er og hvor mye du skal betale hver måned.
Vinteren nærmer seg med stormskritt. Parallelt med dette øker også risikoen for snø- og isras fra taket på bygninger. For den som eier en bygning i tett befolkede områder vil ansvar for rydding av tak være særlig aktuelt. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvem som er ansvarlig for rydding og inspeksjon, hvilke krav som stilles og mulige konsekvenser ved forsømmelse av pliktene.
Mange som vurderer å kjøpe ny bolig er usikre på hva de skal gjøre når boligprisene peker litt nedover eller stiger mindre enn hva vi historisk har vært vant til. Skal jeg kjøpe nå eller skal jeg vente?
Onsdag 7. oktober la regjeringen frem forslag til statsbudsjett for 2016. Samtidig med fremleggelsen av forslaget til statsbudsjettet, ble stortingsproposisjon med den varslede skattereformen lagt frem. Utover høsten blir det spennende å se om det kommer endringer i forslaget. Det var i forkant forventninger om at forslaget ville innebære at eiendom, som for eksempel skattefri utleie, ville bli beskattet hardere enn nå. Disse forventningene ble imidlertid ikke innfridd i regjeringens forslag.
Å komme inn på boligmarkedet er en stor terskel og et vendepunkt i livet. Det skjer ikke over natten, og forberedelsene starter for de fleste av oss flere år i forkant. Og når jeg sier forberedelse, så snakker jeg om sparing. Jeg opplever at mange unge er blitt mer bevisste på at det er både viktig og nødvendig å spare til bolig. Likevel skulle jeg så inderlig gjerne sett at det var flere sparere. Regjerningen la frem nye regler for boligfinansiering denne måneden. Her presiseres – viktigheten av å ha egenkapital ved boligkjøp.
Mange som fester tomt til bolig eller hytte vil oppleve at festeavgiften øker. Stortinget vedtar trolig denne måneden at grunneier kan regulere opp festeavgiften til 2 prosent av tomtens markedsverdi, oppad begrenset til ca kr 11 000 per dekar.
I jakten på drømmeboligen er det mye du bør sjekke. Annonsen og salgsoppgaven gir deg en pekepinn, men det er på visning du finner ut om boligen virkelig passer for deg.

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost