Blogginnlegg om sparing

Vi gir deg gode tips om boligsalg samt aktuelle saker om boligmarkedet: 
Jeg leser i Dagbladet i dag om en dame som vil tilbake til det julen egentlig handler om – god mat, drikke og sosialt samhold. Hun ble lei av julegavehysteriet og de bestemte seg for å gjøre noen justeringer.
Regjeringen har foreslått å øke BSU-grensen fra 200.000 til 300.000 kroner. Det vil forhåpentligvis lette adgangen/inngangen for unge til boligmarkedet.
Barn er forskjellige. Akkurat som vi voksne. På et tidspunkt blir barna voksne. Da må de klare seg selv. Også økonomisk. Hvordan kan et bankkort lære barnet gode vaner, ansvarsfølelse og kontroll? Hvilke kjøreregler gjelder for foreldre?
Å komme inn på boligmarkedet er en stor terskel og et vendepunkt i livet. Det skjer ikke over natten, og forberedelsene starter for de fleste av oss flere år i forkant. Og når jeg sier forberedelse, så snakker jeg om sparing. Jeg opplever at mange unge er blitt mer bevisste på at det er både viktig og nødvendig å spare til bolig. Likevel skulle jeg så inderlig gjerne sett at det var flere sparere. Regjerningen la frem nye regler for boligfinansiering denne måneden. Her presiseres – viktigheten av å ha egenkapital ved boligkjøp.
Flere økonomiske rådgivere anbefaler at du har en langsiktig plan på sparingen din. Hvor mye vil du spare og hvordan kan du oppnå dine mål?
Noen ting er blitt så enkle at vi risikerer bokstavelig talt å glemme det. Som det å levere selvangivelsen for eksempel…
Rentenivået i Norge er lavt for tiden. Til glede for lånekunder og til litt mindre glede for sparekontokunder. Hva bør du tenke på når du skal spare?
Tall fra Sparebanken Vest viser at under halvparten av kundene har fast spareavtale. Det er en tankevekker at så få har oppsparte midler i bakhånd dersom det skjer noe uforutsett, sier avdelingsbanksjef Britt Nyheim Mossestad i Sparebanken Vest.

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost