Blogginnlegg om tips og råd

Vi gir deg gode tips om boligsalg samt aktuelle saker om boligmarkedet: 
Drømmer du om hytte eller fritidsleilighet på Voss? Her kan du gjøre et kupp.
Fra 1. januar endres avhendingsloven om kjøp og salg av bruktbolig. Det betyr at du ikke lenger kan selge boligen din «som den er». Dette bør du som selger og kjøper være oppmerksom på fremover.
Skal du selje bustaden din? Då er det viktig å få rett prisvurdering.
Skal du selge boligen din i høst? Her er Eiendomsmegler Vest Sandnes sine beste tips til forberedelser før fotografering og visning.
Her er eiendomsmeglernes beste tips.
Styling handler om å vise frem boligen på best mulig måte ved å fremheve potensialet, arealet og få interessenter til å se for seg sitt nye hjem. Boligstylingen betyr ikke at stylist kommer på besøk, men kan like gjerne være veiledning fra megler.


Skal du gi bud? Her er eiendomsmeglernes beste tips til budrunden.
Dette er en god tid å selge bolig på i Haugesundsområdet, spesielt hvis du har en nyere enebolig eller fritidsbolig.
Zoom fra Eiendomsmegler Vest er et smartere verktøy for digital markedsføring av eiendom.
Bor du på Jæren og vurderer boligsalg? Nå er det få boliger å konkurrere mot, som øker sjansen for raskt salg. Eilen vet hva som skal til for å få din bolig solgt.

De siste tolv månedene har boligprisene i Stavanger steget med 4,2 prosent, viser tall fra Eiendom Norge.
Den ferske boligprisstatistikken viser en uvanlig prisstigning i september, og det er salgsmessig den sterkeste september på mange år.
Det svinger virkelig i boligmarkedet om dagen, salgsvolumet for juni er all-time high!
Rekordlave renter og boligpriser som holder seg godt gir høyere aktivitet.
Det skrives og sies mye om utviklingen i boligmarkedet og spådommene spriker i alle retninger.
Hva er det første du bør gjøre når du planlegger boligkjøp? Her er Eiendomsmegler Vest og Sparebanken Vest sine 10 råd til boligkjøpere.
50 prosent av boligene som ble lagt ut for salg i juli og august hos Eiendomsmegler Vest i Rogaland ble solgt etter 1. visning.
Selv om det viktigste er å kjenne etter hjemmefølelsen i det som kan bli ditt fremtidige hjem, bør du lage deg gode sjekklister før du skal på visning. Det kan spare deg for irritasjon, tvister og dyre reparasjoner i etterkant.
Antall boligsalg øker, og vi har ansatt 19 nye medarbeidere i løpet av høsten for å kunne betjene enda flere kunder på Vestlandet.
Hvem eier egentlig hva ved boligovertagelse? Vi gir deg full oversikt, enten du kjøper eller selger.
Selv om det viktigste er å kjenne etter hjemmefølelsen i det som kan bli ditt fremtidige hjem, bør du lage deg gode sjekklister før du skal på visning. Det kan spare deg for irritasjon, tvister og dyre reparasjoner i etterkant.
Våren er en travel periode i boligmarkedet. Hva bør du tenke på før du klasker millioner på bordet for et nytt husvære?
Det er mange enkle grep du selv kan gjøre, for å sikre boligen din mot innbrudd. Siste halvår har bergensområdet vært plaget av en rekke boliginnbrudd. Frende Forsikring har samlet gode råd om sikring av hjemmet ditt.
Julen står for døren og stadig flere velger å handle julegavene hjemmefra. Men hva må du være observant på når du handler på nett, og hvordan bør du betale?
Når det blir kaldere i været trekker skadedyrene innomhus. Vær på vakt når du kjøper bolig!
Onsdag 7. oktober la regjeringen frem forslag til statsbudsjett for 2016. Samtidig med fremleggelsen av forslaget til statsbudsjettet, ble stortingsproposisjon med den varslede skattereformen lagt frem. Utover høsten blir det spennende å se om det kommer endringer i forslaget. Det var i forkant forventninger om at forslaget ville innebære at eiendom, som for eksempel skattefri utleie, ville bli beskattet hardere enn nå. Disse forventningene ble imidlertid ikke innfridd i regjeringens forslag.
Rydd inn utemøbler og løse gjenstander, og tjor fast trampolinen, det skjer mye på værfronten fremover.
Å komme inn på boligmarkedet er en stor terskel og et vendepunkt i livet. Det skjer ikke over natten, og forberedelsene starter for de fleste av oss flere år i forkant. Og når jeg sier forberedelse, så snakker jeg om sparing. Jeg opplever at mange unge er blitt mer bevisste på at det er både viktig og nødvendig å spare til bolig. Likevel skulle jeg så inderlig gjerne sett at det var flere sparere. Regjerningen la frem nye regler for boligfinansiering denne måneden. Her presiseres – viktigheten av å ha egenkapital ved boligkjøp.
Sykdom eller ulykke i et fremmed land, er noe mange frykter på reise. Likevel reiser en av fem uten forsikring.
Antakelig er svaret et rugende ja. Spesielt etter alle de nedbørsrekordene denne våren har bragt med seg. Men ikke ødelegg den etterlengtede ferien også. Husk et par sentrale ting i kofferten.
Vår og sommer er høysesong for små og store byggeprosjekter knyttet til hus og hytte. Fra 1. juli i år gjelder nye byggeregler som gjør at du (kanskje) slipper å søke kommunen om byggetillatelse, og kanskje sparer noen tusenlapper.
Har du nylig kjøpt bolig, men av ulike grunner ikke tinglyst skjøtet? Er dette nødvendig? Hvilke konsekvenser vil det eventuelt få dersom du ikke tinglyser?
Så snart en ID-tyv har nok detaljer, som fødselsdato, en adresse og kort- eller kontonummer, kan han utgi seg for å være deg.
Noen ting er blitt så enkle at vi risikerer bokstavelig talt å glemme det. Som det å levere selvangivelsen for eksempel…
Bare ordet "godstol" vekker assosiasjoner til noe mykt og behagelig som man kan synke ned i.
I vår vil hver av oss i snitt legge igjen nær 4.000 kroner i hagen. En investering i trivsel om du bor der selv, en økning i prisen om du skal selge.
Rentenivået i Norge er lavt for tiden. Til glede for lånekunder og til litt mindre glede for sparekontokunder. Hva bør du tenke på når du skal spare?
Det er tid for å starte forberedelsene til årets hagesesong. -Det er mye du kan gjøre i mars. Både utendørs og innendørs, sier anleggsgartner Jannecke Andersen og daglig leder Erling Birkeland i Mesterhagen på Fantoft.
Det kommer ingenting godt ut av om noen påtar seg for mye lån, verken for låntaker eller banken. Det er heller ikke slik at man kan låne ubegrenset. Så hva bestemmer hvor mye lån du får?
Som om du ikke har sett det før; eikeparketten er passe slitt, lakken mangler der tråkket er verst, og den har fått den dølleste fargen. Og da lurer man på hva man skal gjøre. Det er jo så mye fint å velge mellom. Byggevarehandlerne har de flotteste utstillinger og parkettprøver av eik og lønn og ask og bøk. Det er ingen spøk!
Naiv eller bare evig optimist? Å ta en «reality-check» på hvordan verden rundt oss kan påvirke akkurat din lommebok bør alle gjøre fra tid til annen.
I jakten på drømmeboligen er det mye du bør sjekke. Annonsen og salgsoppgaven gir deg en pekepinn, men det er på visning du finner ut om boligen virkelig passer for deg.
Sjelden har vi sett så snømåking på hus- og hyttetak, som de siste ukene.

Snakk med oss - 915 05560

Åpent man-fre 08.30-16.00


Kundeservice

Stikk innom

Vi er her og tar gjerne en prat med deg.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send epost